spot_img

GP Σιγκαπούρης FP1: Αρχή με Verstappen στη κορυφή

O Max Verstappen ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον 15ο αγώνα της χρονιάς, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο γύρο στη πρώτη περίοδο δοκιμών.

Ο Ολλανδός ξέρει πως είναι σε μια πίστα που μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη, μιας και το μονοθέσιο του είναι καλύτερα προσαρμοσμένο από πίστες όπως το Spa και η Monza. Με τη soft γόμα ελαστικών, ο Verstappen έγραψε το 1:40.259 και ήταν 0.1s ταχύτερος του Sebastian Vettel που έφερε τη γεμάτη αναβαθμίσεις Ferrari στη 2η θέση της κατάταξης. Ο ρυθμός αυτός είναι ενθαρρυντικός και δεν αποκλείεται να δούμε μάχη μεταξύ τριών ομάδων σε αυτό το GP.

O Lewis Hamilton βρέθηκε στη 3η θέση, όμως από τη Mercedes επέλεξαν τη hard γόμα για το δεύτερο μισό της διαδικασίας. Με τη πίστα να βελτιώνεται συνεχώς, ο Βρετανός ήταν 0.666s μακριά από τη κορυφή και με τη γόμα του να είναι πάνω από 1.5s πιο αργή σύμφωνα με τα δεδομένα από αυτή των δύο πρώτων. Ο Valtteri Bottas ήταν στη 4η θέση με την ίδια γόμα, όμως στη στροφή 19 έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και συγκρούστηκε με τις μπαριέρες προκαλώντας μια μικρής διάρκειας κόκκινη σημαία. Ο Alex Albon έκλεισε τη πρώτη 5άδα για τη Red Bull, 1.2s μακριά από τον teammate του.

Ο Best of the Rest της ημέρας ήταν ο Nico Hulkenberg με τη Renault 1.5s από τη κορυφή, με τις δύο McLaren να ακολουθούν στις θέσεις 7 και 8, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο τους με τη soft γόμα. Τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι δύο Toro Rosso των Daniil Kvyat και Pierre Gasly.

Θετική εμφάνιση ο Robert Kubica με τη Williams στη 17η θέση, με τις διαφορές να είναι μεγαλύτερες απ’ότι σε άλλες πίστες, όμως είναι λογικό λόγω της πίστας.

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Charles Leclerc με τη Ferrari, όταν το μονοθέσιο του κόλλησε στη 4η ταχύτητα στη στροφή 20 και επέστρεψε στα pit πριν κάνει χρόνο με το δεύτερο σετ soft γόμας, μένοντας 19ος.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles