spot_img

GP Σιγκαπούρης FP3: Η αντεπίθεση του Vettel

O Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Σιγκαπούρης, με την Ferrari να είναι στο 1-2.

Ο Γερμανός ανέκαμψε έπειτα από τη χθεσινή κακή μέρα και πήρε την 1η θέση στο FP3 με τον ταχύτερο γύρο που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Με φρέσκο σετ της hyper-soft έγραψε το 1:38.054 και ήταν 0.362s ταχύτερος από τον Kimi  Raikkonen που έγραψε το 1-2 για την Ferrari και τα κόκκινα μονοθέσια δείχνουν να είναι τα φαβορί μέχρι στιγμής για τις κατατακτήριες. Ο Lewis Hamilton ήταν στην 3η θέση της κατάταξης, με την διαφορά να είναι στο μισό δευτερόλεπτο, πράγμα το οποίο είναι μάλλον απογοητευτικό για τους ίδιους.

Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 4η θέση, μπροστά από τις δύο Red Bull που δεν έδειξαν να έχουν τη ταχύτητα μέχρι στιγμής. Ο Romain Grosjean έφερε την Haas στην 7η θέση, ενώ την 10άδα συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon, Sergio Perez και ο Fernando Alonso.

To FP3

Με το που άναψε το πράσινο φως, είδαμε τα μονοθέσια να βγαίνουν στη πίστα για να κάνουν τα installation laps τους. Οι ομάδες ήθελαν να βεβαιωθούν πως όλα λειτουργούσαν κανονικά, ώστε να συνεχίσουν με το πρόγραμμά τους.

Στην Ferrari έβγαλαν αμέσως τους Vettel και Raikkonen με την hyper-soft γόμα για να κάνουν από νωρίς προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Γερμανός έγραψε το 1:40.008 και ήταν 0.004s ταχύτερος του Φινλανδού. Στην Mercedes ακολούθησαν λίγα λεπτά αργότερα, με τον Bottas να είναι 3s μακριά και αργότερα να βελτιώνει, όμως ήταν 1.967s μακριά από τις Ferrari. H διαφορά ήταν τόση, καθώς στην Mercedes είχαν την soft γόμα ελαστικών, με τους υπολογισμούς να την θέλουν να είναι πάνω από 3 δευτερόλεπτα πιο αργή από την hyper-soft.

O Ocon ανέβηκε στην 3η θέση μπροστά από τους Grosjean και Gasly, καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί έγραφαν χρονομετρημένες προσπάθειες. Στην Marina Bay δεν είχε νυχτώσει ακόμα, οπότε οι συνθήκες είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτό που θα δούμε στις κατατακτήριες.

Οι δύο Sauber ήταν στην ultra-soft γόμα και ο Ricciardo στην soft από τους οδηγούς που δεν είχαν την hyper-soft στα πρώτα λεπτά. Οι δύο RP Force India ήταν στις θέσεις 3 και 4, με τον Alonso να είναι στο ίδιο δέκατο, ενώ ο Ricciardo βρέθηκε στην 7η θέση, πίσω από τον Bottas.

H Ferrari έβγαλε και πάλι τον Vettel στο δεύτερο μισό της διαδικασίας για να κάνει νέα προσομοίωση κατατακτηρίων και έσπασε τα χρονόμετρα στο 1:38.054 και βελτίωσε 0.7s σε σχέση με χθες. Ο Verstappen με την soft γόμα επίσης ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ ο Ricciardo προσπέρασε τον Bottas.

O Raikkonen βγήκε για νέο χρόνο και βελτίωσε στο 1:38.416 και παρέμεινε στην 2η θέση, ενώ είχε έρθει η ώρα των Mercedes. O Hamilton έκανε ένα κακό πρώτο κομμάτι που του κόστισε και στο τέλος ήταν 0.684s μακριά από τον Vettel, ενώ ο Bottas έμεινε στην 4η θέση. Στον δεύτερο γύρο τους, οι δύο W09 έμειναν στις θέσεις που ήταν πριν, όμως δεν μπόρεσαν να πέσουν κάτω από μισό δευτερόλεπτο διαφοράς σε σχέση με τις δύο Ferrari.

Στις πιο πίσω θέσεις είδαμε τις ομάδες να βγαίνουν τελευταία στιγμή, ώστε να δουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις συνθήκες για τις κατατακτήριες.

Οι δύο Red Bull ανέβηκαν στο 5-6, ενώ ο Grosjean έγραψε έναν πάρα πολύ καλό χρόνο και ήταν μόλις 1.6s μακριά από τον Vettel. O Ocon και πάλι ήταν στη 10άδα όπως και ο Alonso, ενώ στην Renault βγήκαν τελευταία στιγμή και έχασε θέση από τον Perez που ανέβηκε στο τέλος 9ος.

Όμως αυτοί που χαμογελούσαν ήταν στην Ferrari, με τον Vettel να ολοκληρώνει ταχύτερος και οι Mercedes να είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles