spot_img

GP Σιγκαπούρης QP: Μάγεψε τους πάντες ο Leclerc

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης, παίρνοντας μια μεγάλη pole position, τρίτη συνεχόμενη και πέμπτη φετινή για τη Ferrari.

O Μονεγάσκος μπήκε στο Q3 αποφασισμένος να αποδείξει σε όλους πως η Ferrari μπορεί να πάρει τη νίκη και στη Σιγκαπούρη και άφησε το καλύτερο για το τέλος του Q3 όπου έγραψε το 1:36.217 και άφησε τους πάντες με ανοικτό το στόμα, με τη Ferrari να φέρνει ένα τέλειο πακέτο αναβαθμίσεων. Έχοντας τη πανίσχυρη Ferrari μαζί του ο Leclerc πήρε για ακόμα μια φορά pole position και τρίτη συνεχόμενη μετά το Βέλγιο και την Ιταλία. Δίπλα του θα ξεκινήσει ο Lewis Hamilton, o οποίος σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν 0.191s πιο αργός από τον Leclerc, όμως αύριο ξέρει πως έχει τη ταχύτητα να χτυπήσει τη νίκη σε ακόμα μια μονομαχία με τον οδηγό της Ferrari. O Sebastian Vettel σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από τη 3η θέση έχοντας τη Ferrari μαζί του, αλλά ο τελευταίος του γύρος δεν ήταν καλός ώστε να πάρει τη δεύτερη pole του 2019.

Ο Max Verstappen σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από τη 4η θέση έπειτα από τη πολύ καλή αίσθηση που είχε τη Παρασκευή. Όμως παρά την αισιοδοξία του έμεινε 0.596s μακριά από το χρόνο της pole και σίγουρα θα ψάχνεται να δει από πού μπορεί να κερδίσει έδαφος. Όμως αύριο ξέρει πως είναι ένα άλλο σκηνικό. Ο Valtteri Bottas έκανε κακές κατατακτήριες στη 5η θέση μόλις και 0.8s πίσω από τον teammate του, ενώ ο Alex Albon πήρε την αναμενόμενη 6η θέση.

Ο Carlos Sainz ήταν ο Best of the Rest της ημέρας στην 7η θέση για την McLaren με χρόνο 1.6s πίσω από τον Leclerc, με τους Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg να ακολουθούν. Ο Lando Norris έκλεισε στη 10η θέση και σίγουρα θα είναι απογοητευμένος έπειτα από έναν καταπληκτικό χρόνο στο Q2, ο οποίος θα τον έφερνε στην 7η θέση αν τον επαναλάμβανε.

Στις πιο πίσω θέσεις ο Sergio Perez πήρε την 11η θέση αλλά με ποινή λόγω αλλαγής κιβωτίου θα ξεκινήσει 16ος, ενώ ο Antonio Giovinazzi νίκησε τον Kimi Raikkonen, ενώ κακές κατατακτήριες είχαν οι Daniil Kvyat και Romain Grosjean, με τις Williams στο 19 και 20.

Σήμερα η Ferrari εξέπληξε τους πάντες και απέδειξε πως οι αναβαθμίσεις που μπορεί να φέρνει αποδίδουν και κάνουν το μονοθέσιο πρωταγωνιστή σε κάθε πίστα. Αύριο η μάχη θα είανι μεγάλη στο πρώτο γύρο, ενώ και η στρατηγική θα παίξει μεγάλο ρόλο με τρεις ομάδες και τουλάχιστον 4 οδηγούς στο παιχνίδι της νίκης.

Αποτελέσματα QP

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles