spot_img

GP Τσεχίας QP: Μαγική pole για τον Marquez

Ο Marc Marquez ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Tσεχίας, κάνοντας έναν φανταστικό χρόνο στη τελευταία του προσπάθεια.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:54.981 και πήρε μια πολύ σημαντική pole position. Μάλιστα, ήταν ο μόνος που κατέβηκε το 1:55, αλλά δεν κατέβασε τον χρόνο της περσινής pole. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στον αναβάτη της Honda, αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσε. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Dani Pedrosa που κλείνει την πρώτη σειρά.

Καλή εμφάνιση από τον Andrea Dovizioso, ο οποίος ήταν στη 4η θέση, ενώ βελτιωμένος ήταν και ο Jorge Lorenzo στην 6η. Κακή εμφάνιση από τον Maverick Vinales, o οποίος ήταν μόλις στην 7η θέση.

To Q1 ξεκίνησε, με πολλούς αναβάτες να θεωρούνται φαβορί για να περάσουν στο Q2. Ωστόσο, δεν είχαμε κάποιο μεγάλο όνομα σε αυτή τη διαδικασία από τους αναβάτες που μάχονται για νίκη στον αυριανό αγώνα.

Στο Q2, κατάφερε να περάσει από την 1η θέση ο Danilo Petrucci με χρόνο στο 1:56.220, ενώ μαζί του προκρίθηκε ο Alvaro Bautista.

Μετά τον πρώτο γρήγορο γύρο από όλους τους αναβάτες, ο Dani Pedrosa ήταν ο ταχύτερος με χρόνο στο 1:55.313. Όμως, έναν γύρο αργότερα, ο Marquez ανέβηκε 2ος, μιας και ο πρώτος του γύρος δεν ήταν αρκετά καλός. Ο Jorge Lorenzo έκλεινε την πρώτη σειρά για τον αυριανό αγώνα, όμως ο γύρος του ακυρώθηκε καθώς υπερέβη τα όρια της πίστας.

Όμως, ο Ισπανός μπήκε με 3 λεπτά να απομένουν και έγραψε τον 3ο χρόνο.

Σε εκείνο το σημείο, οι αναβάτες πίεσαν στο 100%, καθώς η pole position κρίθηκε στα χιλιοστά.

Ο Marquez έκανε ένα μαγικό πέρασμα την ύστατη στιγμή και με το 1:54.981 έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Valentino Rossi έκανε έναν φανταστικό χρόνο στο 1:55.073 και ήταν μόλις 0.092s πιο αργός από τον αναβάτη της Honda, ενώ έπονταν οι Vinales και Pedrosa για τις τελευταίες τους προσπάθειες.

Ο Ισπανός της Yamaha έκανε μόλις τον 7ο χρόνο σε μια απογοητευτική περίοδο, ενώ ο Pedrosa βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά ήταν 0.138s πίσω από τον teammate του.

Έτσι, ο Marc Marquez πήρε μια μεγάλη pole position για τον αυριανή αγώνα, ο οποίος θα είναι για ακόμα μια φορά εφέτος, απρόβλεπτος.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles