spot_img

GP Βελγίου FP2: Άνετο προβάδισμα της Ferrari με Leclerc στη κορυφή

Ο Charles Leclerc πήρε τη σκυτάλη στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη κυριαρχία της Ferrari.

O Μονεγάσκος πάτησε γκάζι στο FP2 και κατάφερε να κερδίσει τον ανταγωνισμό και τον teammate του σε μια πολύ εύκολη και θετική ημέρα για τη Ferrari στην οποία πρέπει να χτίσει πάνω. Με τη soft γόμα, ο Leclerc έγραψε το 1:44.123 και ήταν 0.630s ταχύτερος του Sebastian Vettel με την ίδια γόμα. Ο Γερμανός όμως είχε λάθος στον ταχύτερο του και μοναδικό γύρο που πίεσε με τη soft, οπότε ο ρυθμός του δεν ήταν πραγματικός.

Οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν να κάνουν μόλις μια προσπάθεια προσομοίωσης κατατακτηρίων στη soft γόμα και αυτό συνέβη και με τη Mercedes. Ο Valtteri Bottas ήταν στη 3η θέση 0.846s πίσω από τον Leclerc, ενώ ο Lewis Hamilton τον ακολούθησε στην 4η έχοντας το ταχύτερο δεύτερο κομμάτι, όμως λάθος στο τελευταίο. Οι πρωταθλητές χάνουν μέχρι και 1s στο πρώτο κομμάτι όμως στο δεύτερο είναι αρκετά ταχύτεροι, κάτι το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο στον αγώνα.

Ο Sergio Perez με τη Racing Point έμεινε στη 5η θέση σε μια πολύ καλή ημέρα για την ομάδα όντας 0.9s μακριά από τη κορυφή. Όμως στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας αναγκάστηκε να σταματήσει στη πίστα το μονοθέσιο του με κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Αυτό ήταν το μοναδικό απρόοπτο στη διαδικασία που προκάλεσε το Virtual Safety Car. Πίσω του έμεινε ο Max Verstappen στην 6η θέση για την Red Bull, o oποίος έκανε λάθος στο γρήγορο γύρο του με την soft γόμα, οπότε το 1.2s διαφοράς είναι για την ώρα πλασματικό. Αύριο αναμένεται να δούμε τη πραγματική Red Bull.

Στην 7η θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen για την Alfa Romeo, μπροστά από τον Lance Stroll, τον Daniel Ricciardo και τον Alexander Albon που επίσης δεν είχε καθαρή περίοδο.

Εκτός 10άδας έμεινε η McLaren, με τον Carlos Sainz στην 11η θέση, δημιουργώντας προβληματισμό στην ομάδα. Ο Romain Grosjean ήταν 12ος για την Haas και ο Kvyat για την Toro Rosso στη 14η θέση. Η Williams ήταν και πάλι στη τελευταία θέση με τον Goerge Russell ταχύτερο του Robert Kubica.

Στον ρυθμό αγώνα που δοκίμασαν οι οδηγοί, οι τρεις κορυφαίες ομάδες ήταν στο 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα, με το πλεονέκτημα της Ferrari να εξαφανίζεται, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ήταν σταθερά στο 1 λεπτό και 51 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μην βγάζει καθαρό συμπέρασμα, όμως στον αγώνα η Ferrari δεν θα έχει εύκολο έργο όπως αναμένεται να έχει στις κατατακτήριες.

Η διαδικασία τελείωσε πρόωρα, όταν το VSC που είχε βγει για την απομάκρυνση του μονοθεσίου της Racing Point έγινε κόκκινη σημαία, με τον χρόνο να μην είναι αρκετό για να υπάρξει συνέχεια. Η Ferrari δείχνει άπιαστη στον ένα γύρο, με τις Mercedes και Red Bull να ακολουθούν και να ποντάρουν στον αγώνα.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles