spot_img

GP Βελγίου QP: Στο τέλος μίλησε ο Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP του Βελγίου και με ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση στο βρεγμένο, πήρε την pole position.

O Βρετανός όπως μας έχει δείξει πολλές φορές φέτος, έχει το κάτι παραπάνω σε βρεγμένο οδόστρωμα και πλέον είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει πάρει 5 pole position στη συγκεκριμένη πίστα. To 1:58.179 που έγραψε με τα ενδιάμεσα ελαστικά του έδωσε την 78η pole της καριέρας του και επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel, o oποίος έχασε την ευκαιρία για 0.726s να πάρει την pole position και αύριο οι δυο τους θα δώσουν μια πολύ μεγάλη μάχη για τη νίκη. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Esteban Ocon με την RP Force India κάνοντας την μεγάλη έκπληξη, όντας στην πίστα την κατάλληλη στιγμή ώστε να αξιοπιοίσει τα ελαστικά και τις συνθήκες για να πάρει το αποτέλεσμα αυτό.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez, ο οποίος μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι πίσω από τον teammate του, μπροστά από τον Romain Grosjean, o οποίος πήρε κι εκείνος ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις συνθήκες αυτές.

Πολλοί ήταν οι χαμένοι, με πρώτο τον Kimi Raikkonen, τον οποίο η Ferrari δεν τον έστειλε έξω στα τελευταία λεπτά και έμεινε στην 6η θέση. Πίσω του στην τέταρτη σειρά μόλις έμειναν οι δύο Red Bull, όπου για δεύτερο σερί αγώνα δεν κατάφεραν να πάρουν καλό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες. Ο Kevin Magnussen έμεινε στην 9η θέση, ενώ ο Valtteri Bottas δεν έγραψε χρονομετρημένη προσπάθεια.

Ακολούθησαν οι δύο Toro Rosso μπροστά από τις δύο Sauber, ενώ απογοητευτική εμφάνιση έκανε η McLaren, με διπλό αποκλεισμό από το Q1, με τον Fernando Alonso να είναι μπροστά από τις δύο Williams.

Q1

H επίσημη πρόβλεψη για βροχή στις κατατακτήριες ήταν στο 90% και σίγουρα όλοι θα ήθελαν να βγουν από νωίς στη πίστα για να γράψουν καθαρή χρονομετρημένη προσπάθεια.

Οι Hamilton, Raikkonen και Vettel ήταν στη πίστα με την soft γόμα, με τον Φινλανδό να είναι ο ταχύτερος οδηγός έπειτα από το πρώτο πέρασμα με χρόνο στο 1:42.685, με τον Vettel να είναι 0.450s πιο αργός του, ενώ ο Hamilton δεν είχε κάνει καθαρό χρόνο, σχεδόν 1s μακριά. Μάλιστα, ο Verstappen με την super-soft γόμα είχε βρεθεί στην 3η θέση, αλλά ήταν 0.6s μακριά. Ο Bottas δεν είχε βγει ακόμα στη πίστα ώστε να γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια, μένοντας για την ώρα στο γκαράζ.

Ο Hamlton έκανε και δεύτερο γύρο, αλλά έμεινε στην 2η θέση για 0.392s, ενώ ο Bottas βγήκε στη πίστα με την super-soft γόμα ελαστικών. Μαζί του στην επικίνδυνη ζώνη με 5 λεπτά να απομένουν ήταν οι δύο McLaren και οι δύο Williams.

Οι δύο Haas έκαναν εξαιρετικούς χρόνους και φάνηκε να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο Q2, ενώ ακολουθούσαν και οι δύο McLaren. O Alonso στον πρώτο του γύρο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Hartley και έχοντας κακό τελευταίο κομμάτι έμεινε στην 17η θέση, ενώ ο Bottas ανέβηκε στην 2η. Οι δύο Williams δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν αρκετά, με τον Sirotkin να είναι ταχύτερος του Stroll, ενώ ο Ericsson έκανε την έκπληξη και πέρασε τον Sainz για να τον βγάλει εκτός συνέχειας.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Sainz, Alonso, Sirotkin, Stroll & Vandoorne.

Q2

Στο συννεφιασμένο πλέον Spa, το πράσινο φως είχε ανάψει και όλοι ήταν με την super-soft γόμα για να γράψουν μια πολύ γρήγορη προσπάθεια. Στη διαδικασία αυτή, δεν θα συμμετείχαν οι Bottas και Hulkenberg, καθώς έχουν ήδη αρκετές θέσεις ποινή για τον αγώνα.

Ο Raikkonen έγραψε πρώτος χρόνο στο 1:41.627, με τον Hamilton να είναι 0.184s πιο αργός του, ενώ ο Vettel με έναν μέτριο γύρο έμεινε στην 3η θέση για 0.5s. Οι δύο Red Bull έμειναν στις θέσεις 4 και 5, ενώ οι δύο Haaas, ίσως και να έκαναν την έκπληξη όντας στις θέσεις 6 και 7, μπροστά από τις δύο RP Force India, ενώ ο Gasly ήταν στη 10η θέση, 0.021s μπροστά από τον teammate του.

Στα τελευταία λεπτά, είδαμε όλους πλην των Ericsson και Hulkenberg στη πίστα ώστε να βελτιώσουν τη προσπάθειά τους. Ο Bottas έγραψε χρόνο και ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ οι δύο Ferrari βελτίωσαν, με τον Vettel να γράφει το 1:41.501 και ο Raikkonen έμεινε 0.032s πίσω του.

Πιο πίσω είδαμε ανακατατάξεις, όμως μόνο ο Gasly βγήκε εκτός 10άδας λόγω Bottas, ενώ ο Hamilton βελτίωσε και ανέβηκε στην 3η θέση, όμως ήταν 0.052s μακριά από τον Vettel.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Gasly, Hartley, Leclerc, Ericsson & o Hulkenberg.

Και σε εκείνο το σημειο η βροχή ξεκίνησε να πέφτει στην ευθεία εκκίινησης-τερματισμού.

Q3

 Όλα τα μονοθέσια με την super-soft γόμα είχαν σταθεί στην άκρη του pit-lane για να βγουν αμέσως στη πίστα, καθώς την ώρα που άναψε το φως έπεφταν ψιχάλες σε διάφορα σημεία. Ο Bottas ήταν μπροστά, με τον Hamilton να περνά τον Vettel και να βρίσκεται πίσω του.

Το τελευταίο κομμάτι ήταν αρκετά βρεγμένο, με τον Bottas να χάνει προς στιγμήν τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Αυτό σήμανε συναγερμό στις ομάδες και όλοι επέστρεψαν στο γκαράζ, εκτός από τις δύο RP Force India.

H βροχή είχε ξεκινήσει και ο Perez στην Eau Rouge είχε έξοδο και παραλίγο να βρεθεί στον τοίχο στην Radillion. Αμέσως οι ομάδες έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά στα μονοθέσια και τα έστειλαν έξω στο βρεγμένο πλέον Spa. Με 7 λεπτά να απομένουν για το τέλος, κανένας δεν είχε γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια.

O Verstappen έγραψε χρόνο στο 2:02.849, με τον Raikkonen να βελτιώνει με χρόνο στο 2:02.671, ενώ ο Ricciardo ήταν στην 3η θέση. Ο Hamilton στον πρώτο του γύρο έμεινε στην 3η θέση για να τον ξεεράσει ο Ricciardo. O Vettel όμως είχε διαφορετική άποψη και ανέβηκε στην 1η θέση για 0.2s.

Την ίδια στιγμή, ο Hamilton ήταν σε γρήγορο γύρο, όμως έχασε τα φρένα και κατέστρεψε τον γύρο του.

Η κατάσταση της πίστας είχε βελτιωθεί σημαντικά και ο Vettel έγραψε το 2:01.188, ενώ ο Raikkonen ήταν στο γκαράζ, με την ομάδα να μην μπορεί να τον βγάλει στη πίστα.

Ο Hamilton ήταν στον τελευταίο του γύρο και έγραψε το 1:58.179, όμως αυτός που θα μιλούσε τελευταίος ήταν ο Vettel. O Ocon ανέβηκε στην 3η θέση, μπροστά από τους Perez και Grosjean και ήταν η ώρα του οδηγού της Ferrari.

O Vettel τα έδωσε όλα, αλλά για 0.7s δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 2η θέση και για δεύτερο σερί αγώνα, ο Hamilton έδειξε την ικανότητα του σε βρόχινες συνθήκες και πήρε την 5η του pole position στο Spa.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles