spot_img

H ανακατανομή των εσόδων θα προσελκύσει νέες ομάδες σύμφωνα με τον Todt

O πρόεδρος της FIA, Jean Todt, έριξε το μπαλάκι στη Liberty Media, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο που μοιράζονται τα χρήματα του σπορ.

Από τη πρώτη στιγμή που η Liberty πήρε το τιμόνι της F1, έκανε ξεκάθαρο πως θέλει να υπάρχει πιο ίση κατανομή των εσόδων στις ομάδες. Αυτό συμπεριλαμβάνει το υπέρογκο bonus που λαμβάνει η Ferrari που ενδέχεται να ξεπερνάει το budget που είχε η Manor ή πιο παλιά η HRT.

Οι συμφωνίες που έχουν γίνει με τον Bernie Ecclestone, ισχύουν μέχρι το τέλος του 2020 και μέχρι τότε, η Liberty Media δεν μπορεί να αλλάξει κάτι όσον αναφορά τα οικονομικά δεδομένα.

Το grid της F1, επιτρέπει μέχρι και 26 μονοθέσια, με τον Todt να θέλει να δει τον αριθμό αυτό να γίνεται πραγματικότητα.

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να γεμίσουμε το κενό που υπάρχει, εάν γίνει ίση κατανομή των εσόδων. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό δεν είναι ευθύνη της FIA, αλλά άλλων παραγόντων. Είναι ένα πρόβλημα στο οποίο δεν μπορούμε να εμπλακούμε για την επίλυσή του».

Ο Todt συνέχισε λέγοντας πως αν πέσει το κόστος, θα βοηθήσει στο να έχουμε νέες ομάδες στο grid.

«Η γνώμη μου είναι και πάντα την έλεγα πως η F1 είναι το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, όμως κοστίζει πάρα πολύ. Πρέπει να δούμε, το κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε το σπορ προσιτό οικονομικά».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles