spot_img

H FIA έδωσε το «OK» στην Andretti να εισέλθει στην F1

H FIA προχώρησε σε μια τεράστιας σημασίας ανακοίνωση, καθώς ενέκρινε την Andretti Global ώστε να εισέλθει μελλοντικά στην F1.

H εύρεση ενδέκατης ομάδας για τη Formula 1 ολοκληρώθηκε. Έπειτα από αναλύσεις μηνών και αξιολόγηση συνολικά πέντε αιτήσεων, η FIA ενέκρινε την Andretti Global για να εισέλθει μελλοντικά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Σε ανακοίνωσή της, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού επιβεβαίωσε πως η αμερικανική ομάδα ήταν η μόνη που πήρε έγκριση, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια. Έτσι, πέρασε στο τελευταίο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει αξιολόγηση από την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Liberty Media.

H έγκριση της FIA είναι ένα σημαντικό βήμα για την Andretti, ωστόσο δεν είναι δεδομένη η είσοδό της στο σπορ. Πρέπει τώρα να πείσει την FOM, τον CEO της F1, Stefano Domenicali και τις δέκα υπάρχουσες ομάδες, πως αξίζει να βρίσκεται στο grid.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο, μιας και κατά το παρελθόν ο Domenicali έχει δηλώσει δημόσια πως δεν πιστεύει πως χρειάζεται 11η ομάδα. Επιπλέον, επικεφαλής υπαρχόντων ομάδων όπως οι Toto Wolff, Christian Horner και Guenther Steiner, είναι αντίθετοι με την επέκταση στου grid στα 22 μονοθέσια.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αξιολόγηση ομάδων.

«Η FIA ήταν ξεκάθαρη με τη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων στη διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας δήλωσης ενδιαφέροντος για την F1. H FIA είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει τις αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια της φόρμας και ενέκρινε αυτή της Andretti Formula LLC ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, η FIA ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θέλω να συγχαρώ τον Michael Andretti και την ομάδα του».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

Η Andretti με τη σειρά της εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση για τα νέα.

«Είναι τιμή για την Andretti Cadillac η έγκριση συμμετοχής της Andretti Formula Racing στη Formula 1 από την FIA. Εκτιμούμε την αυστηρή, διαφανή και πλήρη διαδικασία αξιολόγησης και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα τόσο ιστορικό και διάσημο πρωτάθλημα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Formula 1 καθώς συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας να ενταχθούμε στο grid το συντομότερο δυνατό».

Τώρα η Andretti πρέπει να αποδείξει πως διαθέτει όλα όσα απαιτούνται ώστε να γίνει μέλος της Formula 1. Το πιο σημαντικό και αυτό που τονίζει η FOM και οι ομάδες είναι η αξία που μπορούν να προσφέρουν στο σπορ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles