spot_img

Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα W13 του 2022

Η πρωταθλήτρια του 2021 Mercedes-AMG, παρουσίασε με κάθε επισημότητα την καινούρια W13 των Lewis Hamilton και George Russell.

Το πολυαναμενόμενο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας αποκαλύφθηκε πλέον επίσημα. Η Mercedes W13 έκανε το ντεμπούτο της στην πίστα του Silverstone υπό την παρουσία των οδηγών της γερμανικής ομάδας. Το νέο μονοθέσιο έχει κατασκευαστεί με βάση τους τεχνικούς κανονισμούς του 2022 και από τη Mercedes ελπίζουν να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στη Formula 1.

Photo: Mercedes

Ο Lewis Hamilton επιστρέφει στη 10η σεζόν του με τη γερμανική ομάδα, όμως δίπλα του έχει έναν νέο teammate. Ο George Russell κάνει το μεγάλο βήμα και μετακομίζει από τη Williams στη Mercedes και μαζί συντελούν το πρώτο βρετανικό δίδυμο μετά το Hamilton-Button στη McLaren το 2012. Ο 24χρονος Βρετανός αντικαθιστά τον Valtteri Bottas που μετακόμισε στην Alfa Romeo.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Το 2022, η Mercedes επιστρέφει στο παραδοσιακό ασημί της χρόνια, όμως το μαύρο, το γαλάζιο και το κόκκινο κάνουν την εμφάνισή τους. Η σχεδίασή του διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα μονοθέσια, πράγμα που μας δίνει ακόμη ένα ξεχωριστό στιλ στη νέα αγωνιστική χρονιά. Ήδη από τις studio φωτογραφίες υπάρχουν διαφορές με το μονοθέσιο που παρουσίασε η ομάδα.

Το 2021 ολοκληρώθηκε με ανάμεικτα συναισθήματα για την ομάδα, καθώς παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχασε υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, το πρωτάθλημα οδηγών. Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff στήριξε τις αλλαγές της FIA, ενώ από τη μεριά του ο Lewis Hamilton δήλωσε πως δεν σκέφτηκε ποτέ να αποσυρθεί.

Photo: Mercedes

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε κατά την παρουσίαση.

Από τότε που ξεκίνησε η δουλειά στη W13, είδα μεγάλο ενθουσιασμό στα μέλη της ομάδα μας, που όμοιό του δεν είχα δει ξανά, λόγω του βαθμούς ευκαιριών που προσφέρουν αυτοί οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί. Προς το τέλος της χρονιάς, όταν άρχισε να προχωρά η κατασκευή του μονοθεσίου, ένιωθα το πάθος σε όλο τον οργανισμό, όχι μόνο στην τεχνική ομάδα αλλά γενικά στις βάσεις μας, στο Brackley (σ.σ. όπου κατασκευάζεται το σασί) και Brixworth (σ.σ. όπου κατασκευάζονται οι κινητήρες), όπου όλοι υιοθέτησαν το σκεπτικό “μπορούμε να τα καταφέρουμε”. Τα πήγαμε πολύ καλά στην τελευταία αλλαγή κανονισμών και το πέρασμα στην υβριδική εποχή αλλά κι όταν το 2017 περάσαμε από τα πιο στενά, στα πιο φαρδιά μονοθέσια. Παρότι έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ αποτελεσμάτων, το μήνυμά μου είναι σαφές: δεν μπορούμε να βασιστούμε στην επιτυχία του παρελθόντος, μπορούμε να βασιστούμε μόνο στους ανθρώπους μας, την κουλτούρα μας, τις δομές μας και τον τρόπο σκέψης μας, ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά το 2022.

Photo: Mercedes

Στην αποκάλυψη της νέας W13 ήταν και οι οδηγοί της Ακαδημίας της Mercedes, η οποία μεγάλωσε σημαντικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Η γερμανική ομάδα θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον της και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.

photo: Mercedes
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles