spot_img

H Prom Racing στις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως

Ακόμη μία τεράστια επιτυχία σημείωσε η ελληνική ομάδα του Formula Student, Prom Racing, καθώς κατετάγη στην 27η θέση παγκοσμίως. 

Η φοιτητική ομάδα Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ξεχώρισε για άλλη μία χρονιά καταλαμβάνοντας τη 27η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη του διαγωνισμού Formula Student ανταγωνίζοντας 279 EV ομάδες από όλον τον κόσμο, ενώ για τα ελληνικά δεδομένα βρίσκεται για άλλη μια φορά στην κορυφή.

Η Prom Racing ιδρύθηκε το 2008 και έκτοτε έχει κατασκευάσει 6 αγωνιστικά μονοθέσια. Το τελευταίο εξ αυτών, το P22, αποτελεί το δεύτερο ηλεκτρικό μονοθέσιο της ομάδας, με το οποίο έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Formula Student East το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η αγωνιστική αυτή χρονιά αποτέλεσε σταθμό γνώσης για την Prom Racing. Τα μέλη της παρέμειναν συγκεντρωμένα στο κυνήγι για διακρίσεις και παρόλες τις αντιξοότητες η ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να κερδίσει την 1η Θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation, ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες από τα καλύτερα πανεπιστήμια και πολυτεχνεία του κόσμου. Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι και η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Cost and Manufacturing Event.

Σήμερα, η Prom Racing συνεχίζει να εξελίσσεται και να καινοτομεί, καθώς έχει ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου της αυτόνομου μονοθέσιου, με το οποίο στοχεύει υψηλές διακρίσεις την νέα αγωνιστική σεζόν 2022-2023.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Prom Racing, εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles