spot_img

Haas και Alfa Romeo ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Haas αναμένεται να συνάψει εμπορική συμφωνία με την Alfa romeo, σύμφωνα με την οποία η μονάδα ισχύος θα φέρει τον τίτλο της ιταλικής φίρμας.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της εξαγορά της Sauber από την Audi που θα οδηγήσει σε αλλαγή ονομασίας το 2026, η Alfa Romeo έμεινε δίχως ομάδα-συνεργάτη στο σπορ. Από την περασμένη σεζόν ήταν γνωστό πως  πως στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1 θα ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τη Sauber. Από το 2018 η ομάδα του Χίνβιλ έχει την ονομασία Alfa Romeo λόγω της χορηγίας που είχε συνάψει η με την ιταλική μάρκα.

Σύμφωνα με το Motorsport.it, η Alfa Romeo δεν θα αποχωρήσει ολοκληρωτικά από τη Formula 1 καθώς βρήκε νέο συνεργάτη. Σύντομα αναμένεται να ανακοινώθεί η εμπορική συμφωνία με την ομάδα της Haas. Από τη συμφωνία προβλέπεται πως οι μονάδες ισχύος (της Ferrari) θα φέρουν το όνομα της Alfa Romeo. Η παραγωγή των κινητήρων όμως θα παραμείνει έργο της Scuderia Ferrari που παρέχει μονάδες ισχύος στην αμερικανική ομάδα από την είσοδό της στο grid το 2016.

Αντίστοιχη εμπορική συμφωνία είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν και η Red Bull Racing κατά την περίοδο 2016 με 2018, όπου οι κινητήρες που τους παρείχε η Renault έφεραν το όνομα TAG Heuer. Επιπλέον η αυστριακή ομάδα μετονόμασε τους κινητήρες της Honda RBPT το 2022, λόγω της αποχώρησης των Ιαπώνων από το σπορ.

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles