spot_img

Hamilton: «Ιδιαίτερη στιγμή η πρώτη επαφή με το μονοθέσιο»

Ο Lewis Hamilton ανυπομονεί για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Formula 1, έπειτα από τη γνωριμία του με το νέο μονοθέσιο της Mercedes, την W14.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1 είναι ο Lewis Hamilton. Στα 38 του χρόνια, η δίψα για διάκριση και νίκες παραμένει και το 2023 θέλει θα κυνηγήσει το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

H νέα Mercedes-AMG W14 E-Performance παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σε εκδήλωση στο Σίλβερστον και ο Βρετανός πολυπρωταθλητής είχε και πάλι το χαμόγελο ενός παιδιού που ανοίγει τα δώρα των Χριστουγέννων. Το νέο δημιούργημα των Γερμανών, επιστρέφει στο μαύρο χρωματισμό, κυρίως για λόγους εξοικονόμησης βάρους.

Ο Hamilton είδε για πρώτη φορά τη νέα W14 από κοντά, έτοιμη να πατήσει πίστα και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Παράλληλα όμως ελπίζει πως τα προβλήματα του 2022 θα έχουν λυθεί.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Πάντα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα νέο μονοθέσιο. Κάναμε αρκετή δουλειά στον προσομοιωτή, οδηγήσαμε το περσινό μονοθέσιο, αλλά την W14 τη βλέπουμε εδώ και καιρό που είναι στα σκαριά. Την είδαμε πριν τα Χριστούγεννα στην αεροδυναμική σήραγγα. Ακούμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει και ελπίζω πως θα περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά που έχουμε ζητήσει. Όλοι στο εργοστάσιο δούλεψαν πολύ σκληρά γι’ αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #106 με την ανάλυση των μονοθεσίων των Ferrari, Aston Martin, McLaren και AlphaTauri.

Ο 38χρονος αναφέρθηκε επίσης και στην αγαπημένη του περίοδο.

«Είμαστε στην πιο συναρπαστική στιγμή της χρονιάς. Μπαίνεις για πρώτη φορά στο μονοθέσιο, βγαίνεις από το pit-lane και παίρνεις την πρώτη αίσθηση της ισχύος, της μηχανικής πρόσφυσης και της αεροδυναμικής».

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου, η Mercedes θα μεταβεί στο Μπαχρέιν για το μοναδικό χειμερινό τεστ. Η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 είναι το Grand Prix Μπαχρέιν το τριήμερο 3-5 Μαρτίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles