spot_img

Hamilton: «Ο Vettel δεν είναι πια το Νο.1 στην Ferrari»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως η Ferrari διαχειρίζεται τους οδηγούς της άνισα, προωθώντας τον Charles Leclerc ως καθαρά ηγέτη της ομάδας.

Ο Βρετανός πήρε τη νίκη στο GP Ρωσίας όπου η Ferrari βγήκε η μεγάλη χαμένη, μετά από το 1-2 που είχε για το πρώτο stint του αγώνα, αλλά η στρατηγική της σε συνδυασμό με τις εντολές προς τον Sebastian Vettel και την εγκατάλειψη του Γερμανού, έφεραν ένα πολύ μουντό κλίμα στην ομάδα. Ως αποτέλεσμα, η Mercedes μετά από ακόμα 1-2 μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών σε αυτό τον αγώνα στη πίστα της Suzuka.

Στα πλαίσια τώρα του GP Ιαπωνίας, ο Hamilton μίλησε για τη Ferrari και τον τρόπο που διαχειρίζεται τους οδηγούς της και πιστεύει πως έχει κάνει τις λάθος επιλογές.

Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική στη Ferrari, με τον Seb να ήταν ο νούμερο ένα οδηγός της ομάδας στην αρχή της σεζόν και πλέον ξεκάθαρα δεν είναι. Από την ενέργεια της ομάδας, το τι δείχνουν, προσπαθούν να έχουν τον Charles ως νούμερο 1. Είναι καλό αυτό για την ομάδα; Μάλλον όχι, όμως η φιλοσοφία τους ήταν πάντα να έχουν νούμερο 1 και νούμερο 2 οδηγό. Στη Mercedes έχουμε καλή φιλοσοφία και δεν χρειάζεται να την αλλάξουμε.

Στη συνέχεια, τέθηκε ενάντια στη συμφωνία που είχαν οι οδηγοί της Ferrari για την εκκίνηση στο Sochi, λέγοντας πως πρέπει η ομάδα να ενεργεί ομαδικά.

Καταλαβαίνω τι προσπαθούσαν να κάνουν. Αν είμαι εγώ ή ο Valtteri στη pole position δουλεύουμε μαζί. Πέρυσι στο Sochi, πήρα το slipstream, ο Valtteri κάλυψε την εσωτερική και κρατήσαμε τη πρωτοπορία. Νομίζω πως ο Charles είπε πως “θα σου δώσω το slipstream”, αλλά δεν κάλυψε την εσωτερική για να αμυνθεί όπως θα έπρεπε να κάνει. Δεν δίνεις απλά μια τέτοια θέση και μετά περιμένεις να τη πάρεις πίσω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles