spot_img

Hamilton: «Στην Ουγγαρία αντικρίσαμε τη σκληρή πραγματικότητα»

Ο Lewis Hamilton αξιολόγησε την απόδοση της Mercedes-AMG στο Grand Prix Ουγγαρίας και αποκάλυψε την σκληρή πραγματικότητα με την οποία είναι αντιμέτωποι στο φετινό Πρωτάθλημα.

Το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ ενώ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο έως τώρα στη φετινή σεζόν της Formula 1 για τον Lewis Hamilton, ο αγώνας της Κυριακής άφησε άλλη μια απογοήτευση. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατατακτήριες δοκιμές κατάφερε να πάρει την pole position μέσα από τα χέρια του Max Verstappen μόλις για τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου. Είχε μια πολύ κακή εκκίνηση όμως με αποτέλεσμα να πέσει στην 4η θέση από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Για τους επόμενους εβδομήντα γύρους ο Βρετανός δεν κατάφερε να πιέσει και αναγνωρίζει πως ήταν πολύ πιο αργός από τον ρυθμό αγώνα της κορυφής.

«Το μονοθέσιο δεν είναι και τόσο γρήγορο. Αυτό το τριήμερο είχε μεγαλύτερη ταχύτητα και δεν ξέρουμε από που ακριβώς προήλθε. Γενικά έχουμε μια μεγαλύτερη αεροτομή από κάποιες άλλες ομάδες, όπως η Red Bull για παράδειγμα, αλλά έχουν περισσότερη κάθετη δύναμη που παράγει το πάτωμα του μονοθεσίου. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα και πρέπει να ενημερώνω συνεχώς την ομάδα τι ακριβώς πάει στραβά και που πρέπει να κατευθυνθούμε. Θέλω πολύ να δω βελτιώσει στο μονοθέσιο αν όχι φέτος, τουλάχιστον του χρόνου».

Μην χάσετε απόψε Τρίτη, 25/7 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Ο Hamilton αποκάλυψε πως στην εκκίνηση οι πίσω τροχοί της W14 E-Performance είχαν σπινάρισμα και έχασε πολύ χρόνο. Όπως υποστηρίζει η προσπάθειά του για το βάθρο ήταν πολύ δύσκολη, καθώς δεν μπορούσε να μειώσει την διαφορά από τον Sergio Perez στην 3η θέση.

«Πιστεύω θα μπορούσα να είχα τερματίσει στην 3η θέση αν είχα κάνει καλύτερη εκκίνηση, αλλά και πάλι η 4η θέση είναι οκ. Ήμασταν πολύ αργοί στα πρώτα stint, γιατί η ισορροπία στο μονοθέσιο δεν ήταν καλή. Τα πράγματα έφτιαξαν λίγο προς το τέλος και ξαφνικά μπορούσα να πιέσω αλλά ήταν ήδη αργά».

Έχουν περάσει 33 αγώνες από την τελευταία φορά που ο Hamilton κατάφερε να πετύχει νίκη και με την αυτοπεποίθηση της pole ήταν έτοιμος να παλέψει. Με τον πολύ κακό ρυθμό του μονοθεσίου τερμάτισε 39 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα Verstappen. Ο Hamilton αντιμετωπίζει την κατάσταση ρεαλιστικά, ώστε να αντιστρέψουν σύντομα την εικόνα τους στην πίστα.

«Δεν είμαι απογοητευμένος, αλλά γνωρίζω ότι δεν είμαστε γρήγοροι. Δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο αλλά είμαι περήφανος που πετύχαμε την pole position και ξεπέρασα τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή (Verstappen) και δυο μονοθέσιο που ήταν ταχύτερα από εμάς. Σήμερα είδαμε τα πράγματα όμως είναι στην πραγματικότητα και στην πρωινή συνάντηση για την στρατηγική μου είπαν ότι θα ήμουν τουλάχιστον έξι ή πέντε δέκατα πιο αργός από τη Red Bull. Η μάχη δεν ήταν με τον Max, αλλά πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να παλέψουμε με τις McLaren ήταν όμως και αυτοί πιο γρήγοροι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του Grand Prix Μ. Βρετανίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles