spot_img

Hamilton: «Το Μονακό δεν συγχωρεί τα λάθη»

Ο Lewis Hamilton προετοιμάζεται για το GP του Μονακό, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους αγώνες.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, προέρχεται από μια σπουδαία νίκη στην Ισπανία, καθώς η έξυπνη στρατηγική της ομάδας του και η φοβερή του οδήγηση, του επέτρεψαν να κερδίσει έναν πολύ δυνατό Sebastian Vettel.

Τώρα, ο Hamilton προετοιμάζεται για το Μονακό, καθώς είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν όλοι οι οδηγοί να τον κερδίσουν.

«Πέρασα πολλή ώρα στο εργοστάσιο με τους μηχανικούς μου, για να κατανοήσουμε τους προηγούμενους αγώνες. Τις προηγούμενες ημέρες, είχα πάρει ένα αυτοκίνητο Smart και έκανα βόλτες στην πίστα, προσπαθώντας να κατανοήσω και να φανταστώ το σιρκουί. Δεν είναι εύκολο, καθώς έχει κίνηση».

Όπως λέει ο Hamilton, στο Μονακό πρέπει να χτίζεις σταδιακά την ταχύτητά σου, από το FP1, μέχρι και τον τελευταίο γύρο στο Q3. Την ίδια άποψη έχει και ο Max Verstappen, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο.

«Είναι πολύ σημαντικό πρώτα να μάθεις να περπατάς πριν τρέξεις. Πρέπει να χτίσεις τον ρυθμό σου, ώστε στον τελευταίο γύρο του Q3 να είσαι στο 100%. Βλέπεις συχνά οδηγούς να είναι πολύ γρήγοροι από νωρίς και το Σάββατο τους βλέπεις να καταλήγουν στις μπαριέρες, γιατί πιέζουν πολύ πιο γρήγορα απ’όσο πρέπει. Το Μονακό δεν συγχωρεί. Αν χάσεις για χιλιοστά το φρενάρισμα, ή στρίψεις ελάχιστα πιο νωρίς, καταλήγεις στις μπαριέρες. Αν χάσεις έστω και μια διαδικασία, τότε δύσκολα μπορείς να ανακτήσεις τον χαμένο χρόνο».

Ο Hamilton μετράει δύο νίκες στο Μόντε-Κάρλο, το 2008 με την McLaren και το 2016 με την Mercedes.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles