spot_img

Honda: «Ο κινητήρας μας θα έχει το πάνω χέρι το 2023»

Μεγάλη αυτοπεποίθηση έχουν στην Honda Racing πως η μονάδα ισχύος τους θα έχει το 2023 μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Το 2022 στην Formula 1 καλωσορίσαμε μια νέα γενιά μονοθεσίων καθώς και ένα νέο πλαίσιο Τεχνικών Κανονισμών. Στόχος των κανονισμών να δημιουργήσει περισσότερο ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων του grid, όπως επίσης και να τις προετοιμάσει σταδιακά για τις μεγάλες αλλαγές που περιμένουμε το 2026 οι οποίοι θα αναδεικνύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, δύο τομείς στους οποίους στοχεύει η FIA μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, αν και η ομοσπονδία έχει «παγώσει» την εξέλιξη των κινητήρων μέχρι και το 2025 τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν μικρέ αλλαγές που αφορούν προβλήματα αξιοπιστίας ή ασφάλειας.

Η Red Bull Racing μονοπώλησε στην σεζόν του 2022 παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας. Η αυστριακή ομάδα όμως έδωσε άμεσα λύσεις στα θέματα αυτά και είχε χωρίς αμφιβολία τον πιο ισχυρό κινητήρα εντός πίστας. Ο επικεφαλής στο τμήμα μηχανολογίας στη Honda Racing Corporation τόνισε πως θα συνεχίσουν και φέτος να έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

«Πέρυσι πιστεύω όλοι οι κατασκευαστές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέλιξη των κινητήρων στο κομμάτι της απόδοσης, όπως και εμείς. Προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε την απόδοση που χάσαμε λόγω των προβλημάτων με τα Ε10 καύσιμα βάση των νέων κανονισμών. Αυτό όμως είχε μεγάλο αντίκτυπο στη μονάδα ισχύος σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να συμβιβαστούμε σχετικά με την αξιοπιστία του. Είχαμε αρκετά προβλήματα το 2022 και προσπαθούμε να τα λύσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να έχουμε διαφορετικές στρατηγικές και αξιολογώντας την κατάσταση και τα όρια στα τμήματα της μονάδας ισχύος να μεγιστοποιούμε τις δυνατότητές μας. Έχουμε καλύτερη κατανόηση του κινητήρα στο ηλεκτρικό κομμάτι και την εξέλιξη του συστήματος MGU-K, όπου ξεκάθαρα είχαμε το πάνω χέρι πέρυσι. Είμαστε πανέτοιμοι για το 2023».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 με την τεχνική ανάλυση των Mercedes W14 και Alpine A523. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles