spot_img

Η Aston Martin αποκαλύπτει γιατί έχασε τη νίκη στο Μονακό

Η Aston Martin δια στόματος, Mike Krack, αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν στο να χάσει την ευκαιρία να κερδίσει στο Μονακό.

To Grand Prix Μονακό του 2023 ήταν η μεγάλη ευκαιρία όλων των ομάδων ώστε να «σπάσουν» την κυριαρχία της Red Bull Racing. Οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν η πρώτη τους ευκαιρία, όμως ο Max Verstappen, με ένα εντυπωσιακό τελευταίο κομμάτι στο Q3 πήρε την pole position.

O καιρός στον αγώνα «συμμάχησε» με τους αντιπάλους της αυστριακής ομάδας, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στο δεύτερο μισό. Ο Fernando Alonso, που ήταν στη δεύτερη θέση, μπήκε για αλλαγή ελαστικών και πέρασε στη μεσαία γόμα ελαστικών, αντί στα ενδιάμεσα. Σε εκείνο το σημείο η βροχή είχε αρχίσει να εντείνεται και ένα γύρο αργότερα τόσο ο Ισπανός όσο και ο Φερστάπεν μπήκαν για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά.

Η επιλογή της Aston Martin αποδείχθηκε λανθασμένη, ωστόσο ο επικεφαλής της, Mike Krack, υπερασπίστηκε την ομάδα του.

«Πιστεύαμε πως θα ήταν μια μικρή μπόρα. Το ραντάρ μας δεν ήταν καλό, διότι δεν περιμέναμε καθόλου τη βροχή στον αγώνα. Μετά η έντασή της αυξήθηκε και μας ξάφνιασε. Έπρεπε να κάνουμε στάση στα pit γιατί τα ελαστικά μας είχαν αρχίσει να χάνουν θερμοκρασία και ο Fernando γλιστρούσε. Σε εκείνο το σημείο δεν έβρεχε, έριχνε μόνο μερικές ψιχάλες. Όταν όμως ο Fernando βγήκε από το pitlane η βροχή ήταν έντονη πια και έπρεπε να ξαναμπούμε. Δεν ήταν κάποιο ρίσκο».

H Aston Martin υπερασπίζεται τη στρατηγική της αλλά ένα γύρο πριν μπει ο Alonso για αλλαγή ελαστικών η Aston Martin είχε φορέσει τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής στον Lance Stroll.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream, με την ανάλυση του Grand Prix Μονακό. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles