spot_img

Η Bugatti Chiron Super Sport εξελίσσει το ταχύτατο μοντέλο

Είναι σαφές, εκ πρώτης όψεως, ότι το νέο Bugatti Chiron Super Sport έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση.

Οι μηχανικοί της Bugatti ανέπτυξαν το νέο σπορ αυτοκίνητο για κορυφαία ταχύτητα με χαμηλό εμπρός μέρος, ειδικό αεροδυναμικό σχήμα στα πλάγια και εκτεταμένο πίσω μέρος για κορυφαία απόδοση, ενώ αναβαθμίζουν πλήρως τόσο την πολυτέλεια όσο και την άνεση.

Η Bugatti ανέπτυξε έναν νέο σχεδιασμό με βελτιστοποιημένη αεροδυναμική για το βελτιωμένο αμάξωμα του Chiron Super Sport.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Ιουνίου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό – LE MANS SPECIAL

Σε ταχύτητες άνω των 420 χλμ./ώρα, ένα όχημα πρέπει να προσφέρει επαρκή δύναμη πίεσης παράλληλα με ελάχιστη αντίσταση. Όπως εξηγεί ο Frank Heyl, αναπληρωτής διευθυντής Σχεδιασμού στη Bugatti:

Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στο όχημα μία ουδέτερη ρύθμιση με την τελική ταχύτητά του, ενώ παράλληλα το προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένο σχήμα.

Οι δυνάμεις ανύψωσης που ασκούνται στο αμάξωμα στα 440 χλμ./ώρα είναι τεράστιες. Το σώμα του Chiron Super Sport παράγει τεράστια δύναμη για να αντισταθμίσει αυτήν την ανύψωση και να ισορροπήσει τις δυνάμεις.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Γαλλίας.

Το εσωτερικό είναι ένας συνδυασμός διαχρονικής κομψότητας και άνεσης. Είναι ένα μείγμα φυσικών στοιχείων, όπως δέρμα και γυαλισμένο αλουμίνιο, μαζί με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας από ανθρακονήματα. Αυτό είναι ένα εσωτερικό ιδανικό για ταξίδια υψηλής ταχύτητας στην ηπειρωτική χώρα, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Η Bugatti αναθεώρησε διεξοδικά τον κινητήρα W16 8-λίτρων για το Chiron Super Sport, αυξάνοντας την απόδοσή του κατά 100 ίππους στους 1.600 ίππους. Ταυτόχρονα, το βάρος του οχήματος μειώθηκε κατά 23 κιλά. Οι στροφές ανά λεπτό του κινητήρα αυξήθηκαν κατά 300, φθάνοντας τις 7100.

Το Chiron Super Sport επιταχύνει από 0 έως 200 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα και σε 300 χλμ./ώρα σε 12,1 δευτερόλεπτα. Το Bugatti Chiron Super Sport επιταχύνει από 0 έως 400 χλμ./ώρα, 7% πιο γρήγορα από ένα Chiron. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 440 χλμ./ώρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Bugatti θα ξεκινήσει σύντομα με την κατασκευή του Chiron Super Sport στο Molsheim της Γαλλίας. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Δείτε το μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles