spot_img

Η Ferrari αναβαθμίζει και τον κινητήρα της

Η Ferrari θέλει όσο τίποτα το φετινό πρωτάθλημα στη Formula 1 και ετοιμάζει πολύ σημαντικές μηχανικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα της για τους επόμενους αγώνες.

Κόντρα στο κύμα πάει η Scuderia Ferrari, καθώς ενώ όλες οι ομάδες ετοιμάζουν τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις τους ώστε να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους, εκείνη εστιάζει στις μηχανικές. Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς της Formula 1 είναι εξαιρετικό για τους Ιταλούς, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες δια χειρός Charles Leclerc, κάτι το οποίο της έχει δώσει παράλληλα προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών.

Η Ferrari δεν σκοπεύει να φέρει ακόμη αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στην F1-75, καθώς θέλει να περιμένει μέχρι την κατάλληλη στιγμή για να το κάνει πράξη. Παράλληλα ετοιμάζει μία άκρως σημαντική αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος σε πολλά κομμάτια για τους επόμενους αγώνες. Όπως αναφέρει το ιταλικό motorsport.com, στο Grand Prix Μαϊάμι θα παρουσιάσει ένα αναβαθμισμένο σύστημα ERS. Έπειτα, στο Grand Prix Ισπανίας, θα φέρει ένα νέο KGU-K, νέα μπαταρία και νέο control electronics στη μονάδα ισχύος της. Αρχικά το πλάνο ήταν όλα τα κομμάτια να τα «φορέσει» στην F1-75 στην Ισπανία, όμως τα θετικά δεδομένα από την τηλεμετρία, της επιτρέπουν να κάνει αυτό το βήμα νωρίτερα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Το 2022 τίθεται σε ισχύ το πάγωμα της μονάδας ισχύος όλων των κατασκευαστών της Formula 1. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν «μπει στο ψυγείο» ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, το Turbo και το MGU-H, ενώ τα υπόλοιπα εξαρτήματα πρέπει να περάσουν από το ομολογκάρισμα της FIA μέχρι τις 31 Αυγούστου. Έκτοτε οι κατασκευαστές δεν μπορούν να τα εξελίξουν μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής των τωρινών μονάδων ισχύος, το 2025. Όμως μπορούν να ζητήσουν ειδική άδεια από την FIA για τροποποιήσεις, αποκλειστικά για λόγους αξιοπιστίας.

Οι αναβαθμίσεις της Ferrari στη μονάδα ισχύος θα της επιτρέψουν, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, να αυξήσουν τη συνολική ισχύ της, θα της επιτρέψει να χρησιμοποιεί διαφορετικές χαρτογραφήσεις και παράλληλα η αξιοπιστία δεν θα ζημιωθεί. Μπορεί να είχε ακόμη κάποιους μήνες να εξελίξει τα κομμάτια αυτά, όμως με το να τα χρησιμοποιήσει από τώρα θα της δώσει ένα ακόμη πλεονέκτημα έναντι της Red Bull Racing στο πρωτάθλημα.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. Βρείτε το Link πατώντας εδώ.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στις 22-24 Απριλίου στην πίστα της Ίμολα.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles