spot_img

Η Ferrari αρνείται την εύνοια προς τον Leclerc

Η Ferrari υπερασπίζεται πως δεν σχεδίασε την αλλαγή θέσεων των οδηγών της κατά τη διάρκεια των pit-stop, έχοντας ήδη δώσει εντολή αλλαγής θέσης.

Το GP Ρωσίας θα περάσει στην ιστορία ως ένα πολύ επίπονο τριήμερο για τη Scuderia, η οποία είδε τον Vettel από τη 3η θέση να ανεβαίνει 1ος και μετά από λίγους γύρους να ζητά από τον Γερμανό να δώσει τη θέση του στον Leclerc κάτι το οποίο αρνήθηκε. Ως αποτέλεσμα η Ferrari έφερε τον Μονεγάσκο πρώτο για αλλαγή ελαστικών με τη διαφορά των οδηγών να είναι στα 4s και όταν ο Vettel ολοκλήρωσε το δικό του βγήκε πίσω από τον teammate του σε ένα ιδανικό σενάριο αλλαγής θέσεων που ζήτησε ο πρώτος από τον πρώτο γύρο.

Τώρα ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, εξηγεί πως δεν ήταν σκοπός της ομάδας να αλλάξει επίτηδες θέση στους οδηγούς της στον κύκλο των pit-stop.

Το πίσω αριστερά ελαστικό του Leclerc ήταν πολύ φθαρμένο και ήταν η στιγμή για να τον βάλουμε. Το undercut που κάναμε με τον Leclerc δεν ήταν ο λόγος για να πάρει τη θέση του πίσω από τον Vettel. Ξέραμε πως αν βάζαμε και τα δύο μονοθέσια μέσα θα είμασταν ευάλωτοι σε ενδεχόμενο SC. Αυτό θα έβαζε τον Hamilton στη 1η θέση οπότε προσπαθήσαμε να μείνουμε έξω με τον Vettel όσο μπορούσε σε περίπτωση που υπήρχε SC εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και τα ελαστικά του Seb δεν ήταν σε καλή κατάσταση και όταν ζήτησε, ήταν η σωστή στιγμή να μπει για αλλαγή. Μπήκε και ο Charles ήταν μπροστά και είχαμε πολύ αγώνα ακόμα ώστε να πάρουμε τη σωστή απόφαση στη συνέχεια του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Binotto μίλησε για τη συμφωνία πριν τον αγώνα που είχαν κάνει οι οδηγοί του όσον αναφορά την εκκίνηση και τη προσέγγισή τους.

Το να είμαστε στο 1-2 ήταν το κλειδί στην εκκίνηση. Οπότε αποφασίσαμε να μην δώσουμε slipstream στον Hamilton ο οποίος μπορεί να είχε πλεονέκτημα ή κάποια ευκαιρία. Οπότε συμφωνήσαμε ο Charles να του δώσει το slipstream. Αλλά με το να του δώσει το slipstream ο Charles δίχως να αμυνθεί θα έδινε πλεονέκτημα στον Seb οπότε αργότερα θα κάναμε την αλλαγή μεταξύ τους. Αυτό συμφωνήθηκε πριν τον αγώνα. Κοιτώντας το βίντεο η κρίση μας ήταν πως όλα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε και ζητήσαμε από τον Seb να δώσει τη θέση. Στη τελική οι δύο οδηγοί είχαν διαφορετική άποψη όταν οδηγούσαν το μονοθέσιο. Οπότε αυτό πρέπει να το συζητήσουμε μαζί τους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles