spot_img

Η Ferrari βρήκε «κόλπο» και θα δοκιμάσει σε πίστα τις αναβαθμίσεις της Ίμολα

Η Scuderia Ferrari θα κάνει δοκιμές με τις αναβαθμίσεις που θα παρουσιάσει στην SF-24 στον επερχόμενο αγώνα της Formula 1 στην Ίμολα.

Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζουμε πως η Scuderia Ferrari σκοπεύει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για την SF-24. O αγώνας που σκοπεύει να τις «κουμπώσει» στο μονοθέσιο είναι στο επερχόμενο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια της Formula 1 στην πίστα της Ίμολα το τριήμερο 17-19 Μαΐου.

Η ιταλική ομάδα στηρίζει πολλά στο πακέτο της Ίμολα. Στόχος της δεν είναι μόνο να κερδίσει τη Red Bull Racing αλλά να θέσει βάσεις ώστε να πρωταγωνιστεί συστηματικά στο μέλλον. Οι εξελίξεις που ετοιμάζει είναι τόσο μεγάλες που στο εργοστάσιο του Μαρανέλο κάνουν λόγο για B-spec μονοθέσιο.

Η Ferrari βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να πάει στην Ίμολα πολύ καλά προετοιμασμένη. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει ημέρα κινηματογράφησης στην πίστα του Φιοράνο με τους Charles Leclerc και Carlos ainz. Αμφότεροι θα έχουν στη διάθεσή τους από 100 χιλιόμετρα και θα συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα ενόψει του πρώτου εκ των δύο αγώνων στην Ιταλία.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Μαϊάμι και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Επίσης δοκιμάζει καλύμματα τροχών για βρεγμένο οδόστρωμα (spray guards), για λογαριασμό της FIA. Στόχος είναι να διαπιστωθεί πόσο βελτιώνεται η ορατότητα για τα μονοθέσια που ακολουθούν σε αγώνες όπου υπάρχει αρκετό νερό στην πίστα.

Στις ημέρες κινηματογράφησης, οι ομάδες χρησιμοποιούν demo ελαστικά της Pirelli, κάτι το οποίο δεν θα δώσει απόλυτα ακριβή δεδομένα στη Ferrari. Όμως οι μετρήσεις που θα κάνει τα δεδομένα που θα έχουν οι μηχανικοί στη διάθεσή τους της δίνει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Στη Ferrari αισιοδοξούν πως θα κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα σε απόδοση και ευελπιστούν το κέρδος να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε η McLaren Racing στο Μαϊάμι. Το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων της MCL38 έδωσε τη δυνατότητα στον Λάντο Νόρις να πάρει την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles