spot_img

Η FiA ανακοίνωσε μεγάλες βελτιώσεις στην ασφάλεια των μονοθεσίων από το 2021

Η FiA ξεκαθάρισε πως τα μονοθέσια του 2021 θα υποστούν μια σειρά από αλλαγές, ώστε να ενισχυθεί το σασί και να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, συνεδρίασε στις 6 Μαρτίου στη Γενεύη και αποφάσισε μια σειρά από αλλαγές στη κατασκευή των μονοθεσίων της F1 από το 2021. Οι αλλαγές αυτές έρχονται έπειτα και από την σύγκρουση ανάμεσα στους Anthoine Hubert και Juan Manuel Correa στον αγώνα του Spa, που στέρησε τη ζωή στον Γάλλο οδηγό.

Μια από τις αλλαγές θα είναι η απαραίτητη προσθήκη ορισμένων ιμάντων στη πίσω αεροτομή, μια λύση που έχει εφαρμοστεί στους εμπρός τροχούς, ώστε να μην αποκολλούνται έπειτα από σύγκρουση. Όπως σημείωσε το ΠΣΜΑ, αλλαγή θα υπάρξει και στο θέμα ασφάλειας σε ό,τι αφορά την προστασία από τάση του ρεύματος.

Οι αλλαγές αυτές που επιβάλει η FiA, θα αυξήσει κατά 7 επιπλέον κιλά το κατώτατο όριο βάρους των μονοθεσίων για το 2021.

Σε μετατροπές που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια, η FiA ανακοίνωσε ορισμένες τροποποιήσεις για τα μονοθέσια. Το προφίλ των εμπρός αεροτομών θα υποστεί αλλαγές για να αποτραπεί συγκεκριμένη ροή αέρα που δεν θα έφτανε τον στόχο της τεχνικής ομάδας για να ακολουθούν τα μονοθέσια κοντά το ένα με το άλλο. Τροποποίηση θα έχουν τα endplate των εμπρός και πίσω αεροτομών, ώστε οι ομάδες να τα εκμεταλλευτούν για εμπορικούς σκοπούς, δηλαδή για την προώθηση χορηγών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η εταιρία Kulite επιλέχθηκε ως ο επίσημος προμηθευτής αισθητήρων πίεσης της κινητήριας μονάδας, αλλά και αισθητήρων μέτρησης θερμοκρασιών. Το συμβόλαιο έχει ισχύ από το 2021 μέχρι το 2023.

Τέλος, η FiA άλλαξε τους οικονομικούς κανονισμούς και οι Διαχειριστές του Budget Cap θα μπορούν να κάνουν έλεγχο στις ομάδες της F1 οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά σε εξωτερικούς χώρους, ή στις εγκαταστάσεις των ομάδων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles