spot_img

Η Ford θέλει νίκες με τη Red Bull άμεσα

Η Ford Motor Company έρχεται στη Formula 1 το 2026 με τη Red Bull Racing και ήδη στοχεύει την κορυφή και νίκες.

Με… ορέξεις και μεγάλες προσδοκίες έχει ξεκινήσει το νέο «ταξίδι» της Ford στη Formula 1. H αμερικανική μάρκα θα συνεργαστεί με τη Red Bull Racing στην ανάπτυξη της νέας γενιάς μονάδων ισχύος για τη σεζόν του 2026.

Η αυστριακή ομάδα επέλεξε να χαράξει το δικό της μονοπάτι και ξεκίνησε την κατασκευή του τμήματος κινητήρων για τη νέα εποχή του σπορ. Η συνεργασία με τη Ford δεν θα είναι μόνο σε εμπορικό επίπεδο, αλλά και σε τεχνικό, καθώς οι Αμερικανοί θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στο πρότζεκτ.

Ο CEO της Ford, Jim Farley, μίλησε για την πρόοδο στην εξέλιξη της νέας μονάδας ισχύος, σε εκδήλωση που έγινε στη Σαρλότ των ΗΠΑ.

«Είχα την ευκαιρία να περάσω αρκετό χρόνο με την ομάδα στο εργοστάσιο του Μίλτον Κινς, μαζί με τον Adrian Newey. Πιστεύω είμαστε στο σωστό δρόμο. Το 2026 μπορεί να φαίνεται πως είναι μακριά, όμως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας στον κινητήρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει. Μακάρι να σας έλεγα περισσότερα, αλλά αυτό που θα πω είναι πως είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Επιπλέον ο Αμερικανός μίλησε για την τεχνολογική συνεισφορά του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Formula 1.

«Κυριολεκτικά θα μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας σε αυτό το project. Θα προσφέρουμε την τεχνολογία μας στον τομέα της μπαταρίας γιατί το 2026 το 50% της ισχυος θα είναι ηλεκτρική. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε δυνατές μπαταρίες. Η F1 είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μηχανοκίνητο σπορ και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα και στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία συνεχίζει να αλλάζει κατεύθυνση».

Ο Farley είναι μάλιστα πεπεισμένος πως η Ford θα είναι άμεσα στην κορυφή της Formula 1 μέσω της συνεργασία της με τη Red Bull.

«Έχουμε την καλύτερη ομάδα η οποία εργάζεται στον κινητήρα. Έχουμε τους καλύτερους οδηγούς και την καλύτερη τεχνική υποστήριξη. Έχουμε τους καλύτερους μηχανικούς της Ford από όλο τον κόσμο να στηρίξουν το έργο. Ο κινητήρας που θα φτιάξουν στο Μίλτον Κινς θα είναι κορυφαίος. Θα είμαστε στην καλύτερη θέση, στην κορυφή του βάθρου».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles