spot_img

Η Mercedes δεν πιστεύει σε καλό αποτέλεσμα στο Μονακό

Η Mercedes παρά το γεγονός πως σημείωσε πρόοδο στον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία δεν περιμένει ανάλογη απόδοση στο Μονακό.

Η Mercedes-AMG πήγε με αρκετές αναβαθμίσεις στο GP Ισπανίας, στην προσπάθειά της να πλησιάσει σε απόδοση τις Ferrari και Red Bull Racing. Στον αγώνα στην πίστα της Βαρκελώνης, ο George Russell έδωσε μάχες με τα μονοθέσια της αυστριακής ομάδας, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Παράλληλα, ο Lewis Hamilton έκανε ένα εκπληκτικό comeback από τη 19η θέση και τερμάτισε πέμπτος στο GP Ισπανίας. Οι άνθρωποι της Mercedes, ωστόσο, γνωρίζουν πως το GP Μονακό μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον αγώνα στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο, μετά το θετικό αποτέλεσμα στην πίστα της Βαρκελώνης:

«Δεν θα το έλεγα (πως είμαστε αισιόδοξοι για το Μονακό), καθώς ήμασταν σε μεγάλο βαθμό εκτός ρυθμού αυτό το τριήμερο (GP Ισπανίας) στις αργές στροφές στο τελευταίο sector, λόγω υπερθέρμανσης (των ελαστικών). Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι διαφορετική στο Μονακό, όμως η πίστα στο παρελθόν δεν ήταν από τις πιο ευχάριστες για εμάς. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός πως το μονοθέσιο είχε το μέγεθος ελέφαντα. Είμαι, όμως, περίεργος να διαπιστώσω πού θα βρισκόμαστε αυτό το τριήμερο. Θα δυσκολευτούμε λίγο με την προθέρμανση των ελαστικών, συνεπώς οι προσδοκίες μου για το Μονακό είναι χαμηλότερες από οποιαδήποτε άλλη πίστα. Δε νομίζω πως μπορώ να εξηγήσω το λόγο επιστημονικά. Θα είναι, όμως, ένα ακόμα σημείο εκμάθησης, το οποίο τουλάχιστον μπορεί να μας βοηθήσει να πλησιάσουμε την κορυφή».

Η Mercedes είχε τον 5ο ταχύτερο χρόνο στο τρίτο sector στην πίστα της Βαρκελώνης στη σχετική κατάταξη των ομάδων στις κατατακτήριες, κάτι που ίσως οφείλεται στην όχι και τόσο καλή διαχείριση των ελαστικών. Η γερμανική ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών με 120 πόντους, 75 πίσω από την κορυφή και τη Red Bull Racing.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles