spot_img

Η Mercedes θέλει να ξεχάσει το GP Σιγκαπούρης

Στην Mercedes-AMG θέλουν να ξεχάσουν την απογοητευτική εμφάνισή τους στο Grand Prix Σιγκαπούρης, όπου οι οδηγοί καθώς και η ομάδα έκαναν λάθη που τους κόστισαν σημαντικούς βαθμούς.

Μια σειρά από ατυχή γεγονότα μοιάζει να ήταν το αγωνιστικό τριήμερο στο circuit Marina Bay για την Mercedes και τους οδηγούς της. οι κατατακτήριες δόκιμες του Σαββάτου άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα καθώς ο Lewis Hamilton σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, ενώ ο teammate του George Russell έμεινε εκτός Q3. Ο αγώνας της Κυριακής όμως αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση για το γερμανικό εργοστάσιο.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σιγκαπούρης.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας στα Grand Prix της Mercedes, Andrew Shovlin, μίλησε αναλυτικά για την απόδοση της ομάδας καθώς και το λάθος τους Hamilton.

«Ήταν ένα από αυτούς τους αγώνες που απλά πήγαινε από το κακό στο χειρότερο σε πολλές περιπτώσεις. Ο Lewis έχασε τη θέση του από το Sainz στην εκκίνηση ο οποίος τον έβγαλε εκτός γραμμής στο βρεγμένο οδόστρωμα και έχασε την θερμοκρασία στα ελαστικά. Αυτό έκανε τους πρώτους γύρους πολύ δύσκολους για εκείνον αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να μειώσει την απόσταση και χωρίς DRS ήταν αδύνατο να προσπεράσει. Έτσι χάσαμε πολύ χρόνο από τους Sergio και Charles. Τα εμπρός ελαστικά δεν επέδιδαν καλά λόγο κίνησης με τόσα μονοθέσια και ήταν ο λόγος που ο Lewis είχε το μπλοκάρισμα. Δυστυχώς, η ζημιά της εμπρός αεροτομής μας κόστισε περισσότερο χρόνο γιατί λίγο μετά είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας και όλοι μπήκαν στα pit χωρίς να χάσουν επιπλέον χρόνο.»

Ο 17ος αγώνας της Formula 1 για το 2022 ήταν πολύ δύσκολος και για τους δυο Βρετανούς. Η απόδοση όμως του George Russell εντός πίστας έμοιαζε με τρενάκι σε λούνα παρκ. Το έργο του ήταν ήδη δύσκολο καθώς εκκίνησε από την 11η θέση του grid και οι συνθήκες με το βρεγμένος οδόστρωμα έκαναν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ο Sholvin όμως αναγνώρισε την προσπάθεια του Russell, παρά το γεγονός ότι έφερε το πιο απογοητευτικό του αποτέλεσμα στην σεζόν τερματίζοντας τελευταίος.

«Ο αγώνας του George ήταν επίσης πολύ εκνευριστικός, γιατί υπήρχαν σημεία που φαινόταν πως θα μπορούσε να κάνει πρόοδο αλλά έμενε κολλημένος στην κίνηση. Η αλλαγή στο μεσαίο σετ ελαστικών ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και έκανε πολύ καλή δουλειά να κρατήσει το μονοθέσιο εντός πίστας αλλά τελικά η επιλογή μας ήταν λάθος. Είχε όμως καλό ρυθμό παρά τις δύσκολες συνθήκες και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να μπει στους βαθμούς και αύξανε την διαφορά του σε κάθε γύρο. Όλα όμως τελείωσαν όταν είχε την επαφή με τον Mick και κλάταρε το ελαστικό. Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές καθώς πρέπει να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα στην Suzuka».

Η Mercedes είναι στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 373 βαθμούς μετά το GP Σιγκαπούρης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles