spot_img

Η Red Bull περιμένει ποινές για τη Ferrari

Στη Red Bull Racing πιστεύουν πως τα ζητήματα αξιοπιστίας της Ferrari θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε ποινές στη σειρά εκκίνησης για τα μονοθέσιά της.

Η μάχη της Red Bull Racing με τη Ferrari στη σεζόν του 2022 της Formula 1 συνεχίστηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το περασμένο Σαββατοκύριακο για την αυστριακή ομάδα. Τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας εγκατέλειψαν στο GP Αζερμπαϊτζάν νωρίς από μηχανικά προβλήματα, με τους Max Verstappen και Sergio Perez να σημειώνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 1-2 στην πίστα του Μπακού. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για τη Ferrari το 2022 που κανένα μονοθέσιό της δεν τερματίζει.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Τα διαθέσιμα εξαρτήματα στις μονάδες ισχύος των οδηγών της Scuderia είναι, πλέον, ελάχιστα και ο κίνδυνος να δεχθούν ποινές στη σειρά εκκίνησης σε μελλοντικό αγώνα μοιάζει σχεδόν βέβαιος. Ο Helmut Marko (Σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1) μίλησε στο Servus TV (αυστριακός τηλεοπτικός σταθμός), εκφράζοντας την πεποίθηση πως σύντομα ο Charles Leclerc θα δεχτεί ποινή για χρησιμοποίηση μονάδας ισχύος πέρα του επιτρεπτού ορίου:

«Θέλουμε μία δίκαιη μάχη. Ο Leclerc θα χρησιμοποιήσει τώρα τον τρίτο του κινητήρα και θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία ή δύο αλλαγές μετά από αυτή. Οι ποινές θέσεων στη σειρά εκκίνησης θα είναι ανυπέρβλητες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Μιλώντας για το GP Αζερμπαϊτζάν, ο Marko πιστεύει πως η Red Bull Racing ήταν το γρηγορότερο μονοθέσιο στην πίστα και θα κατάφερνε ούτως ή άλλως να κατακτήσει τη νίκη:

«Σε ό,τι αφορά την καθαρή ταχύτητα, είχαμε την ατυχία να βρει ο Leclerc πλεονέκτημα παίρνοντας slipstream πίσω από τον Perez στους πρώτους γύρους, συνεπώς ο Max (Verstappen) ήταν αδύνατο να τον προσπεράσει άμεσα. Μετά από αυτό, όμως, είδαμε την αναμενόμενη εικόνα, η οποία και έδειχνε πως ήμασταν οι ταχύτεροι στο ρυθμό αγώνα τελικά».

Το αποτέλεσμα του GP Αζερμπαϊτζάν αύξησε το προβάδισμα της Red Bull Racing και στα δύο Πρωταθλήματα. Η αυστριακή ομάδα έχει πλεονέκτημα 80 πόντων στους κατασκευαστές από τη Ferrari (270-190), ενώ ο Max Verstappen βρίσκεται 34 πόντους μπροστά από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία των οδηγών. Παράλληλα, ο Sergio Perez βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης, 21 πόντους πίσω από τον teammate του (150-129).

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles