spot_img

Η Williams δεν εξαρτάται οικονομικά από κανέναν οδηγό

Η Williams επιθυμεί να γίνει άμεσα οικονομικά ανεξάρτητη από τους οδηγούς που φέρνουν χρήματα ώστε να εξασφαλίσουν επίσημη θέση, σύμφωνα με τον επικεφαλής και CEO της, Jost Capito.

Τα τελευταία χρόνια, η Williams αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία αποτελούσαν εμπόδιο για ικανοποιητικές πορείες στο πρωτάθλημα. Επηρεασμένη εκτός των άλλων και από τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη στον κόσμο της Formula 1, η Williams στηριζόταν πολλές φορές σε οδηγούς που είχαν ισχυρό οικονομικό προφίλ. Στις επιλογές αυτές συμπεριλαμβάνονται οι οδηγοί Pastor Maldonado, Lance Stroll και Nicholas Latifi, καθεμία από τις οποίες συνοδεύτηκε από διαφορετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το καλοκαίρι του 2020, η ιστορική ομάδα πέρασε στα χέρια της Dorilton Capital, επενδυτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η μεγάλη επένδυση της Dorilton Capital, σε συνδυασμό με το όριο κόστους που τέθηκε στην Formula 1, αλλά και το νέο σύστημα με το οποίο θα λαμβάνουν οι ομάδες έσοδα από εμπορικά δικαιώματα, έχει φέρει την ομάδα σε μία πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση. Πλέον, η Williams ισχυρίζεται ότι δεν εξαρτάται από  συμφωνίες με οδηγούς που είχαν στα χέρια τους ισχυρές οικονομικές συμφωνίες με χορηγούς, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά επομένως την επιλογή οδηγών για τη βρετανική ομάδα το 2022, δεν αποτελούν βασικό κριτήριο τα πακέτα χορηγιών που τους «συνοδεύουν». Μέχρι στιγμής, κανένας από τους δύο φετινούς οδηγούς της Williams δεν έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

O Latifi θέλει να παραμείνει στην Formula 1, παρόλο που υπάρχουν φήμες για ενδεχόμενη μετακίνησή του στο πρωτάθλημα IndyCar. Στο συμβόλαιό του με την Williams, υπάρχει οψιόν επέκτασης για ακόμα έναν χρόνο. Από την άλλη πλευρά, ο George Russell εμφανίζεται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Valtteri Bottas στη Mercedes, όμως η Williams θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει το νεαρό Βρετανό οδηγό.

Δείτε την προσπάθεια του automotonews.gr στο eSports Πρωτάθλημα iFL.

Εκτός από το τωρινό δίδυμο οδηγών, ένα άλλο όνομα που έχει συνδεθεί με την ιστορική ομάδα, εν όψει της νέας σεζόν, είναι αυτό του Nyck de Vries. Ο Ολλανδός οδηγός, αγωνίζεται στη φετινή σεζόν του πρωταθλήματος της Formula E, με τα χρώματα της Mercedes. Η πιθανή έλευσή του στη Williams συνδέεται με την ενδεχόμενη δημιουργία μιας οικονομικής συμφωνίας μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito, δηλώνει πως η ομάδα έχει πλέον την πολυτέλεια να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή οδηγών για το 2022, χωρίς να ανησυχεί πλέον για το οικονομικό κομμάτι.

Νομίζω πως πλέον η Williams είναι σε θέση να αποφασίσει για τους οδηγούς της μόνο με αγωνιστικά κριτήρια. Δεν εξαρτιόμαστε, όπως στο παρελθόν, από έναν οδηγό που θα φέρει χρήματα στην ομάδα. Υπάρχει μακροχρόνιο πλάνο για να επανέλθουμε στην κορυφή και θέλουμε να επιλέξουμε οδηγούς που να μπορούν να το υποστηρίξουν. Φυσικά και μπορεί οποιοσδήποτε οδηγός να συζητήσει με την ομάδα μας, όμως εμείς έχουμε τον τελευταίο λόγο στην απόφαση που θα λάβουμε.

Συνεχίζοντας, ο Capito, πιστεύει πως η Williams, αποτελεί μια “ελκυστική επιλογή” για πολλούς οδηγούς χωρίς ομάδα, με δεδομένο ότι την πλειοψηφία των θέσεων στο grid του 2022 να έχουν ήδη καταληφθεί.

Πιστεύω πως, οποιοσδήποτε οδηγός δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στη Formula 1 του χρόνου, συζητά με την ομάδα μας αυτή τη στιγμή. Οι θέσεις της Williams είναι, ανάμεσα στις άλλες διαθέσιμες, από αυτές που φιλοδοξούν πολλοί οδηγοί να έχουν σε ό,τι αφορά την επόμενη σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles