spot_img

IAA 2017: Η Mercedes παρουσίασε το Project-One (photos)

Με απόδοση 1000+ ίππους, η Mercedes παρουσίασε το νέο της hypercar ονόματι Project-One στην Φρανκφούρτη και έκλεψε από νωρίς την παράσταση.

Το μυστήριο λύθηκε. Το hypercar της Mercedes είναι εδώ, με την γερμανική εταιρία να αποκαλύπτει με “σάρκα και οστά” το νέο της δημιούργημα, εμπνευσμένο κατευθείαν από την F1, με τα 275 κομμάτια που θα κατασκευαστούν να έχουν ήδη πωληθεί. Η ίδια η Mercedes χρησιμοποιεί το σλόγκαν και όχι άδικα:

Η ProjectOneείναι η πρώτη Formula 1 με έγκριση για χρήση σε δημόσιο δρόμο

Το Project-One θα κινεί ο υπετροφοδοτούμενος V6 1.600άρης turbro κινητήρας που φορούσε η W06 που έδωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών στον Lewis Hamilton το 2015. Διαθέτει θερμοδυναμική απόδοση της τάξεως του 43%, ενώ οι διαφορές σε σχέση με τον πρωτότυπο είναι ο νέος στροφαλοφόρος, τα διαφορετικά πιστόνια αλλά και ηλεκτρονικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες καθημερινής χρήσης.

Θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος, έχει ως στόχο τη διαρκεί λειτουργία του turbo και αποδίδει 107 ίππους, με τον δεύτερο να είναι ενσωματωμένος στο στόφαλο και θα δίνει ισχύ της τάξεως των 161 ίππων. Και δεν τελειώνει εδώ το καλό. Στο κινητήριο σύνολο περιέχονται ακόμα δύο ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες που δίνουν αυτονομία για 25χλμ και παντρεύεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο μονού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με την ίδια την Mercedes-AMG, τα κινητήρια σύνολα, V6 & δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδουν μαζί 680 ίππους, ενώ το συνολικό πακέτο της κινητήριας μονάδας που κινεί το hypercar αποδίδει 1006 άλογα. Στον τομέα των επιδόσεων, η επιτάχυνση από 0-200 χλμ/ώρα θα γίνεται σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα.

Το συνολικό βάρος του κινητήριου συνόλου δεν θα ξεπερνά τα 420 κιλά, με εκείνο των ηλεκτροκινητήρων να είναι λιγότερο από 100. Ακριβή αριθμό για το συνολικό βάρος δεν έχουμε ακόμα, καθώς περιμένουμε ενημέρωση από την ίδια την Mercedes.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles