spot_img

Κατά των πολλαπλών εκκινήσεων ο Vettel

Ο Sebastian Vettel στάθηκε κατά των επαναλαμβανόμενων εκκινήσεων, καθώς θεωρεί πως μετατρέπει τη διαδικασία αυτή σε λοταρία.

Ο Γερμανός είχε ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο στο Mugello, παίρνοντας τη 10η θέση και μόλις έναν βαθμό. Αυτό ήταν το πρώτο πλασάρισμα του στους βαθμούς μετά το GP Ισπανίας, με τη κακή αγωνιστική πορεία να συνεχίζεται.

Στο GP Τοσκάνης όπως και στο GP Ιταλίας, είδαμε μετά από καθεστώς κόκκινης σημαίας να έχουμε ξανά εκκίνηση. Ειδικά στο Mugello είδαμε συνολικά τρεις εκκινήσεις, όπου επηρέασαν την κατάταξη και τη προσπάθεια των οδηγών πριν σταματήσει η ροή του αγώνα.

Ο Vettel τώρα μιλάει για το φαινόμενο αυτό και τίθεται κατά του κανονισμού και το εξηγεί από την οπτική του οδηγού.

 Πραγματικά δεν θυμάμαι πότε έκανα τόσες εκκινήσεις σε μία μέρα. Συνήθως κάνω μόνο μία. Πρέπει να πω πως δεν είμαι οπαδός του συγκεκριμένου κανόνα, διότι αν είσαι στη σωστή μεριά εκκίνησης έχεις μεγάλο πλεονέκτημα. Είδαμε στο μέσον του αγώνα στη Monza υπήρχαν πολλά κομμάτια ελαστικών εκτός γραμμής. Πιστεύω πως είναι άδικο. Πιστεύω πως πρέπει να φτιάξουμε μονοθέσια που μπορούν να κάνουν προσπεράσματα και να μην κάνουμε τους αγώνες λοταρία.

Όσο για την απόδοσή του στον αγώνα, ο Vettel δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί η ήταν τόσο κακή.

Δεν ήμασταν όσο γρήγοροι θα θέλαμε. Γιατί; Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση να απαντήσω, υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ξέρουμε πως το μονοθέσιο μας δεν είναι γρήγορο. Αλλά περιμέναμε να έχουμε καλύτερο ρυθμό αγώνα. Πρέπει να κοιτάξουμε τα δεδομένα.

Ακούστε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream”, όπου θα αναλύσουμε το GP Τοσκάνης, όπως και όλα τα τελευταία νέα από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles