spot_img

Leclerc: «Η 3η θέση ήταν αυτό που αξίζαμε σήμερα»

Ο Charles Leclerc στις δηλώσεις του ανέφερε πως πήρε το μέγιστο αποτέλεσμα στις κατατακτήριες του GP Άμπου Ντάμπι, με δεδομένη τη δυναμική της F1-75 στο Yas Marina Circuit.

Η Scuderia Ferrari κατέλαβε τις θέσεις 3 και 4 στις κατατακτήριες του GP Άμπου Ντάμπι, δείχνοντας βελτιωμένη εικόνα, σε σύγκριση με τη Mercedes, μία εβδομάδα μετά το GP Βραζιλίας. Ο Charles Leclerc, μάλιστα, είχε απόσταση μόλις 0,040s από τη 2η θέση και το Sergio Perez, με τους δύο να μάχονται για την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, πίσω από τον Πρωταθλητή, Max Verstappen.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη των κατατακτηρίων, ο Charles Leclerc δεν πιστεύει πως μπορούσε να καταφέρει κάτι περισσότερο από την 3η θέση.

«Εγώ είχα ένα μπλοκάρισμα στις στροφές 6 και 7, όμως για να είμαι ειλικρινής, αυτή ήταν η θέση που αξίζαμε σήμερα. Η Red Bull ήταν πιο δυνατή, όμως και πάλι είμαστε σε καλή θέση για αύριο (GP Άμπου Ντάμπι). Θα είναι σίγουρα μία πολύ κλειστή μάχη με τον «Checo» (Perez)».

Ο Μονεγάσκος κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Scuderia Ferrari, με δεδομένο πως οι οδηγοί της Red Bull Racing ισχυρίζονται πως θα συνεργαστούν υπέρ του Sergio Perez.

«Είμαι κι εγώ σίγουρος πως μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Carlos, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σαν ομάδα, γνωρίζουμε πως η Red Bull είναι ταχύτεροι τις Κυριακές. Συνεπώς, θα έχουμε δύσκολο έργο, όμως θα τα δώσω όλα και ελπίζουμε πως θα κατακτήσουμε τη 2η θέση τόσο στο Πρωτάθλημα οδηγών, όσο και σε αυτό των κατασκευαστών».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του GP Βραζιλίας

Ο Charles Leclerc έκανε μία σύντομη αναφορά στο τι θα ακολουθήσει για τον ίδιο, μετά τη λήξη της φετινής σεζόν στη Formula 1.

«Πριν πάμε για διακοπής, χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι για τον αυριανό αγώνα. Προφανώς μετά τα δύο προηγούμενα δύσκολα χρόνια για την ομάδα είναι καλό που κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Θα είναι, ειδικότερα, θετικό για την ομάδα να βγούμε 2οι στους κατασκευαστές. Συνεπώς, θα πιέσω για αυτό, έπειτα θα πάω διακοπές για να ξεκουραστώ και ελπίζω πως θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Ο Charles Leclerc κλείνει το 2022 ως ο οδηγός με τις περισσότερες pole position (9), όμως η τελευταία φορά που εκκίνησε πρώτος κάποιον αγώνα ήταν στις αρχές του Οκτωβρίου και το GP Σιγκαπούρης.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles