spot_img

Leclerc και Ferrari στην κορυφή των χρόνων

Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός του πρωινού σκέλους των δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν. Πολύ καλοί χρόνοι από τους Alex Albon με Williams και Sebastian Vettel με Aston Martin.

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας αρκετά μονοθέσια έκαναν μία πρώτη «βόλτα» στην πίστα, με τη Mercedes του Lewis Hamilton να τραβά τα βλέμματα όλων. Ο Βρετανός έκανε, προς ώρας, τον ταχύτερο χρόνο στο 1:41.508. Μετά τη συμπλήρωση 40 λεπτών, τον ταχύτερο χρόνο είχε ο Charles Leclerc με Ferrari με 1:35.953, ενώ στην κατάταξη βρίσκονταν και οι Sebastian Vettel (Aston Martin), Sergio Perez (Red Bull), Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Lewis Hamilton (Mercedes) και Pierre Gasly (AlphaTauri). Στη συμπλήρωση μίας ώρας, η μόνη αλλαγή ήταν αυτή ανάμεσα σε Gasly και Hamilton, με τον Γάλλο να βρίσκεται μπροστά από τον Βρετανό.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes με ακραίο σχεδιασμό sidepod στο Μπαχρέιν

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης ώρας, ο Esteban Ocon με Alpine σημείωσε τους πρώτους του ανταγωνιστικούς χρόνους. Η A522 χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος το μηχανισμό του DRS, καθώς στις δοκιμές της Βαρκελώνης υπήρχε πρόβλημα και δεν λειτουργούσε. Στη συνέχεια της διαδικασίας, βελτίωσαν αρκετοί οδηγοί τους χρόνους τους. Ο Sergio Perez (Red Bull) ανέβηκε στη 2η θέση (+0,628s), ο Sebastian Vettel (Aston Martin) ήταν πίσω του (+0,684s), ενώ ο πρώτος ανταγωνιστικός γύρος του Lando Norris (McLaren) τον έφερε στην 4η θέση. Ο Alex Albon (Williams) είχε ανέβει, επίσης, πάνω από τον Esteban Ocon στην κατάταξη. Ο Charles Leclerc, λίγο αργότερα, βελτίωσε το δικό του χρόνο, κάνοντας 1:34.531, με τον Hamilton ν’ ανεβαίνει στη 2η θέση, όμως η διαφορά από τον Μονεγάσκο ήταν στο 1,834s.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης.

Στο πρώτο ημίωρο της τρίτης ώρα, ήταν η σειρά των Sergio Perez (Red Bull) και Alex Albon (Williams) να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ο Μεξικανός (2η θέση) ήταν κατά 1,716s πιο αργός από το χρόνο του Leclerc, ενώ ο Ταϊλανδός ήταν ακόμα πιο πίσω (4η θέση) κατά 0,331s από τον οδηγό της Red Bull. Στο πλήθος γύρων μέχρι στιγμής αρκετά κοντά βρισκόταν η πλειοψηφία των ομάδων, με τις Aston Martin, Alpine και McLaren να έχουν λίγο λιγότερα χιλιόμετρα. Με τη λήξη της 3ης ώρας, οι ταχύτεροι χρόνοι δεν άλλαξαν. Παράλληλα, ο Sergio Perez με Red Bull είχε τους περισσότερους γύρους (47), ο Charles Leclerc (Ferrari) είχε 42, όσους και ο Alex Albon (Williams).

Οι επόμενες βελτιώσεις χρόνων ήρθαν μόνο στο τελευταίο ημίωρο. Αρχικά, ο Alex Albon (Williams) έκανε τον 2ο χρόνο, έχοντας απόσταση 0,686s και, λίγο αργότερα, 0,539s από τον Leclerc. Ο Sebastian Vettel (Aston Martin) με τη σειρά του ήταν μακριά κατά 1,175s από την κορυφή και ανέβηκε στην 3η θέση. Ο Sergio Perez (Red Bull) βελτίωσε και αυτός το δικό του χρόνο, έμεινε στην 4η θέση με διαφορά 1,446s από τον ταχύτερο γύρο. Αυτές ήταν και οι τελευταίες βελτιώσεις χρόνων. Στον τομέα των γύρων, Red Bull, Ferrari και Mercedes είχαν τους περισσότερους από τις υπόλοιπες ομάδες. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Αποτελέσματα πρωινού σκέλους δοκιμών Μπαχρέιν

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles