spot_img

Marko: «Η F1 ρισκάρει να χάσει την Red Bull»

O Helmut Marko, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε FiA και Liberty Media πως η Αυστριακή ομάδα μπορεί να αποχωρήσει από το σπορ το 2021.

Σε συνάντηση που είχε η FiA με εκπρόσωπους των κατασκευαστών, συμφωνήθηκε η αλλαγή των κινητήρων που χρησιμοποιούνται τώρα, με νέους φθηνότερους.

Όμως, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της F1, o Marko είπε πως η Liberty Media πρέπει να διασφαλίσει πως θα υπάρχει ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής κινητήρων.

«Το 2021 πρέπει να μπει στην F1 ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής. Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, πως ο κινητήρας πρέπει να είναι απλός, θορυβώδης και να κοστίζει κάτω από 10 εκατομμύρια. Μιλάμε για έναν λιγότερο περίπλοκο κινητήρα και σίγουρα υπάρχουν κάποιες εταιρίες που μπορούν να το κάνουν. Περιμένουμε από τους νέους ιδιοκτήτες, μαζί με την FiA να βρουν λύσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Red Bull ψάχνεται για νέο προμηθευτή κινητήρα. Το 2015 είχε δημιουργηθεί ένα μεγάλο σίριαλ με την απόδοση του κινητήρα, με την Αυστριακή ομάδα να ήταν σε συζητήσεις με Mercedes, Ferrari και Honda. Ευτυχώς(για την Red Bull), ο Ron Dennis άσκησε βέτο και δεν είδαμε το Ιαπωνικό εργοστάσιο να δίνει κινητήρες στην Red Bull, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles