spot_img

Marquez: «Η καλύτερή μου χρονιά»

Ο Marc Marquez ήταν εκστασιασμένος αφού κατέκτησε τον 8ο τίτλο της καριέρας του και θεωρεί το 2019 ως τη καλύτερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ισπανός συνέχισε το απίστευτο φετινό ρεκόρ του, εξασφαλίζοντας μαθηματικά το πρωτάθλημα με 4 αγώνες να απομένουν και έδειξε σε όλους πως είναι σχεδόν ανίκητος. Φέτος, η χρονιά του είχε πολλά πάνω και ελάχιστα κάτω και μόνο περήφανος πρέπει να είναι με την απόδοση του που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μία κλάση πάνω από όλους.

Έχοντας ανταγωνισμό από τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες, ο Marquez μιλάει για τη φετινή του χρονιά, το πρωτάθλημα και το κίνητρο του να συνεχίζει να γίνεται όλο και καλύτερος.

 Αυτή είναι η καλύτερή μου σεζόν στο MotoGP. Ναι, το 2014 είχα κερδίσει 10 αγώνες σερί, αλλά τότε η διαφορά ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες ήταν μεγαλύτερη. Τώρα όμως έχουμε τουλάχιστον 4 που μπορούν να κυνηγήσουν τη νίκη. Υπήρξαν κάποιοι αγώνες που πάλεψα απέναντι στην Ducati, στην Yamaha ή στην Suzuki. Το θετικό όμως ήταν ότι πάντα ήμουν εκεί. Βλέποντας κανείς τη διαφορά στη βαθμολογία, θα σκεφτεί ότι το πρωτάθλημα ήρθε εύκολα. Αλλά το να διαχειριστείς την πίεση, όταν όλοι περιμένουν το λάθος σου και όταν όλοι θέλουν να σε κερδίσουν είναι πολύ δύσκολο. Κάθε χρονιά ζητάς το κάτι παραπάνω, προσπαθείς να βελτιωθείς, αλλά θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε μια τέτοια σεζόν.

Πάντα ήμουν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση και πήρα τον τίτλο 4 αγώνες πριν το τέλος. Κι αν δεν τα καταφέρω να βελτιωθώ, θα προσπαθήσω να επαναλάβω μια τέτοια χρονιά. Ευτυχώς, στο MotoGP ο πιλότος μετρά ακόμα περισσότερο από τη μοτοσυκλέτα, αν και πάντα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Από την άλλη το επίπεδό σου εξαρτάται και από αυτό των αντιπάλων σου. Όταν ανεβάζουν τον πήχη, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles