spot_img

Ματαιώθηκε το GP Ιαπωνίας λόγω του COVID-19

Η Formula 1 εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, με την οποία επιβεβαιώνει τη ματαίωση του GP Ιαπωνίας για το πρωτάθλημα του 2021.

Ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τα GP Ρωσίας και Τουρκίας. Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε αυτή την απόφαση, λόγω της μεγάλης αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19 μέσα στο καλοκαίρι. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Formula 1:

Έπειτα από εκτενείς συζητήσεις με τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει τον φετινό αγώνα λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης αναφορικά με τον COVID-19. Η Formula 1 δουλεύει ως προς τις λεπτομέρειες ενός ανανεωμένου προγράμματος αγώνων για το 2021, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Η Formula 1 απέδειξε φέτος και το 2020 πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις καταστάσεις και να βρει λύσεις και είναι ενθουσιασμένη από το ενδιαφέρον χωρών που επιθυμούν να διεξάγουν αγώνα φέτος και στο μέλλον.

Aκούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Η ακύρωση του GP Ιαπωνίας ήρθε παρά τη μεγάλη προσπάθεια της Formula 1 να προετοιμάσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το προσωπικό των ομάδων που θα ταξίδευαν στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Αυτό περιλάμβανε πτήσεις τσάρτερ από την Κωνσταντινούπολη, διεξαγωγή test στην άφιξή τους στην Ιαπωνία, μετάβαση από τα ξενοδοχεία κατευθείαν στην πίστα και παρουσία ασφάλειας σε κάθε ξενοδοχείο για να εμποδίσουν τις οποίες μετακινήσεις εκτός του προβλεπόμενου δρομολογίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Christian Horner μιλάει για την κόντρα με τη Mercedes

Η Honda εξέφρασε, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, την απογοήτευσή της για τη ματαίωση του GP Ιαπωνίας, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ιαπωνική εταιρεία είναι χορηγός διεξαγωγής του αγώνα μέσω της Mobilityland. Παρακάτω, είναι η ανακοίνωση της Honda:

Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί το GP Ιαπωνίας στην πίστα της Suzuka. Ως Honda, είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι διότι είναι η τελευταία χρόνια του project μας στη Formula 1 και γνωρίζουμε ότι πολλοί υποστηρικτές μας ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν αυτόν τον αγώνα. Η σεζόν του 2021 οδηγείται σ’ ένα συναρπαστικό τελείωμα και θα τα δώσουμε όλα, θα παλέψουμε σκληρά ως το τέλος για να πετύχουμε το στόχο μας και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ενώ ολοκληρώνεται το project μας στη Formula 1 και ελπίζουμε οι φίλαθλοί μας να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν. Κλείνοντας, ως ο κύριος χορηγός αυτού του αγώνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Mobilityland και τη Formula 1 που δούλεψαν τόσο σκληρά έως την τελευταία στιγμή για να διεξαχθεί το GP Ιαπωνίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το GP Ιαπωνίας είναι το δεύτερο που ακυρώνεται από το υπόλοιπο πρόγραμμα του 2021, μετά το αντίστοιχο της Αυστραλίας. Η Formula 1 εξακολουθεί να επιθυμεί τη διεξαγωγή 23 αγώνων στο πρωτάθλημα του 2021. Εξετάζεται η είσοδος άλλης πίστας (φημολογείται το Κατάρ), αλλά και η διεξαγωγή διπλού αγώνα, όπως λέγεται για τα GP Μπαχρέιν και ΗΠΑ.

Δείτε το GP Ιαπωνίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles