spot_img

Μέχρι το 2019 στο WEC η Toyota

O διευθυντής της Toyota, Rob Leupen, επιβεβαίωσε πως η Ιαπωνική θα αφοσιωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής(WEC) μέχρι το τέλος του 2019.

Χάρη στο πάγωμα των τεχνικών κανονισμών μέχρι το 2020, η Toyota επιβεβαίωσε τη παραμονή της στο σπορ για τρεις ακόμη σεζόν. Αυτή η σταθερότητα, επέτρεψε σύμφωνα με τον Luepen να παρθεί αυτή η απόφαση.

«Το γεγονός πως οι κανονισμοί παγώνουν μέχρι το 2020, μας διευκολύνουν να πάρουμε την απόφαση, πως ναι θα μείνουμε μέχρι τότε. Πάντα εξετάζουμε τη συμμετοχή μας όταν αλλάζουν οι κανονισμοί. Όταν αλλάζουν, πρέπει να διασφαλίσεις πως ταιριάζουν με το πρόγραμμά σου. Είναι σημαντικό για εμάς ρο πρωτάθλημα να είναι σχετικό με τα αυτοκίνητα δρόμου. Έτσι δουλεύουμε στο TMG, έτσι γίνεται και το TMC(Toyota Motor Company). Παίρνουμε όλες τις πληροφορίες από το WEC και τις μεταφέρουμε στο TMC».

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για το WEC, το οποίο από φέτος βλέπει μόλις δύο κατασκευαστές στην LMP1 κατηγορία, με την Porsche να παραμένει τουλάχιστον μέχρι το 2018. To μέλλον όμως της Toyota στο σπορ θα καθοριστεί από το που θα στοχεύουν οι κανονισμοί για την επόμενη γενιά LMP1.

«Αν το 2020 πάμε σε μια διαφορετική λογική, δεν νομίζω να μας ενδιαφέρει. Αν κινηθεί στην ίδια, θα είμαστε εδώ. Στη τελική, το TMC παίρνει τις αποφάσεις όχι το TMG και πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο όποιο κι αν είναι αυτό. Το μόνο θέμα είναι το πόσο σχετικό είναι με τα αυτοκίνητα δρόμου. Περνάμε στη παραγωγή την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στο WEC και στο Le Mans. Όσο μπορούμε να το κάνουμε αυτό, όλα είναι οκ».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles