spot_img

Μεγάλη η βελτίωση της Ducati σύμφωνα με τον Dovizioso

O Andrea Dovizioso δήλωσε πως η εμφάνιση της GP18 στο Phillip Island είναι απόδειξη της βελτίωσης που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή χρονιά.

Η πίστα της Αυστραλίας είναι παραδοσιακά η χειρότερη τα τελευταία χρόνια για τους Ιταλούς, όπου δυσκολευόντουσαν να μπουν ακόμα και στη 10άδα. Όμως φέτος, ο Dovi διεκδίκησε τη νίκη και ο Alvaro Bautista κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα μέσα στη πρώτη 5άδα, στη πρώτη του εμφάνιση με τα εργοστασιακά χρώματα.

Ο Ιταλός ήταν αρκετά χαρούμενος με την εμφάνιση σε μια πολύ δύσκολη πίστα, όμως τόνισε πως υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση.

Μετά από μερικούς γύρους ήμουν πρώτος κι αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν το περίμενα. Πολλά καλά πράγματα έγιναν στον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό ήταν το τελευταίο σημαντικό τεστ πριν το τέλος της χρονιάς γιατί εδώ πάντα δυσκολευόμαστε. Σε κάθε περίοδο δοκιμών επιβεβαιώναμε την πρόοδό μας σε σχέση με πέρυσι. Τα αεροδυναμικά, το set-up όλα είναι διαφορετικά από πέρυσι και δούλεψαν. Η βελτίωση είναι μεγάλη. Ακόμα όμως δεν είμαστε αρκετά δυνατοί για να παλέψουμε επειδή μέσα στη στροφή ήμουν αργός. Έχουμε καλύτερη επιτάχυνση στη μεγάλη ευθεία, αλλά σε κάποιες στροφές δεν έβγαινα με τη σωστή ταχύτητα. Είχα όμως την ευκαιρία να παλέψω για το βάθρο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχα την ταχύτητα των Vinales-Iannone. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε επειδή σε μερικά κομμάτια είμαστε πραγματικά πολύ καλοί, αλλά υποφέρουμε μέσα στις στροφές.

O Doviziso τώρα δίνει τη μάχη για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και έχει πλέον διαφορά 15 βαθμούς από τον Valentino Rossi που τον ακολουθεί.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles