spot_img

Μετά την F1 η Liberty Media αγοράζει με ποσό-μαμούθ και το MotoGP

Οι Αμερικανοί θέλουν να τα πάρουν όλα, καθώς η Liberty Media μετά την F1 ετοιμάζεται να ανακοινώσει την εξαγορά του MotoGP από την Dorna Sports.

Μία τεράστια συμφωνία στην παγκόσμια σκηνή των αγώνων ταχύτητας βρίσκεται προ των πυλών: Η ιδιοκτήτρια του MotoGP, Dorna Sports, αναμένεται να πουλήσει έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα εμπορικά δικαιώματα του κορυφαίου πρωταθλήματος σε δύο τροχούς στην Liberty Media, η οποία κατέχει τη Formula 1 από το 2017.

Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ψυχαγωγικού περιεχομένου θα έχει στην κατοχή της τα δύο κορυφαία και πιο δημοφιλή μηχανοκίνητα σπορ του πλανήτη. Σύμφωνα με το motorsport.com, η συμφωνία είχε επιτευχθεί εδώ και μερικές εβδομάδες και η ανακοίνωσή της είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πρόσφατο Grand Prix Κατάρ.

Ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση, λόγω ανησυχίας για πιθανή παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η μία πλευρά ήθελε να γίνουν οι ανακοινώσεις στο Κατάρ, ενώ η άλλη επέλεξε να περιμένει. Δεν αναφέρεται όμως ποια επέλεξε το δρόμο της υπομονής.

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η εξαγορά του MotoGP θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο στο δημοσίευμα αναφέρεται πως είναι πολύ πιθανή η διεξαγωγή έρευνα για το «deal» από τις αρμόδιες Επιτροπές Ανταγωνισμού.

Στο παρελθόν, η CVC Capital Partners είχε ταυτόχρονα στην κατοχή της τα εμπορικά δικαιώματα τόσο της Formula 1 όσο και του MotoGP. Όμως οι Αντιμονοπωλιακές Αρχές της Ευρώπης την ώθησαν το 2006 στην πώληση ενός εκ των δύο μηχανοκίνητων σπορ. Αυτό που επέλεξε να πουλήσει ήταν το MotoGP.

Η Liberty Media δεν ήταν η μόνη που ήθελε να αποκτήσει τα δικαιώματα του MotoGP. Το επενδυτικά σχήματα, Qatar Sports Investments και TKO ενδιαφέρθηκαν για το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς. Πέρα από το MotoGP, η Dorna κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα των World Superbikes και Moto E.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy 

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles