spot_img

Michael Schumacher: Το ατύχημα που άλλαξε για πάντα τη ζωή του

Σαν σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, πριν από 8 έτη συνέβη το ατύχημα του Michael Schumacher στις Άλπεις, συγκλονίζοντας τον κόσμο της Formula 1 και όχι μόνο.

Ο Michael Schumacher ήταν ένας εμβληματικός οδηγός, από τους πιο πετυχημένους στη Formula 1. Η νοοτροπία νικητή που διέθετε σε συνδυασμό με το τεράστιο οδηγικό του ταλέντο, του έφεραν 7 Παγκόσμιους Τίτλους, 91 νίκες και 68 pole positions σε 308 αγώνες στη 19ετή καριέρα του (με ενδιάμεσο διάλειμμα 3 χρόνων). Στο πέρασμά του από τη Formula 1, έκανε πολλούς θεατές να τον αγαπήσουν. Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο, αυτοί που είχαν αντίθετα συναισθήματα, λόγω των επιτυχιών του με την αντίπαλη ομάδα από αυτή που υποστήριζαν. Ωστόσο, η ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή του και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα στη Formula 1, και όχι μόνο, ήρθε μετά το πέρασμά του από τις πίστες.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1960s

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013, ο Michael Schumacher βρισκόταν στις γαλλικές Άλπεις με την οικογένειά του, στο θέρετρο σκι Meribel. Ο Γερμανός διέσχιζε μια περιοχή εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σ’ έναν βράχο. Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν εκείνη τη «μαύρη» ημέρα, ισχυρίζονται πως πιθανότατα θα είχε σκοτωθεί εάν δεν φορούσε κράνος του σκι. Ο Schumacher μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Grenoble στη Γαλλία, όπου υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ τέθηκε σε τεχνητό κώμα, λόγω των εγκεφαλικών τραυματισμών του. Τρεις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2014, άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και σταδιακά βγήκε από το κώμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση της σεζόν και το F1 Quiz.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Schumacher εξήλθε του νοσοκομείου που βρισκόταν και μεταφέρθηκε στο σπίτι του για να συνεχίσει εκεί τη διαδικασία αποθεραπείας του. Από τότε οι πληροφορίες που μεταφέρονται είναι από περιορισμένες έως ανύπαρκτες για την υγεία του. Ο μόνος που έχει αναφερθεί στο Γερμανό, κατά καιρούς, είναι ο Jean Todt, με τον οποίο είχαν αναπτύξει φιλική σχέση από την κοινή τους θητεία στη Ferrari.

Photo Ferrari

Η οικογένειά του τηρεί «σιγή ιχθύος» όλα αυτά τα χρόνια και η παγκόσμια κοινότητα σέβεται την επιθυμία της για την μη ύπαρξη πληροφοριών. Στο ντοκιμαντέρ του Netflix σχετικά με τη ζωή του, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2021, η γυναίκα του Michael Schumacher, Corinna, μίλησε για τη ζωή τους μετά το ατύχημα:

Φυσικά και μου λείπει ο Michael κάθε μέρα, αυτό δεν συμβαίνει όμως μόνο μ’ εμένα. Τα παιδιά, ο πατέρας του, όλοι γύρω από αυτόν, σε όλους λείπει ο Michael, όμως αυτός είναι ακόμα εδώ. Διαφορετικός, όμως είναι εδώ και ανακαλύπτω πως αυτό μας δίνει δύναμη. Είμαστε μαζί, ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Michael καλύτερα και να είμαστε σίγουροι πως είναι άνετος, αλλά και να τον κάνουμε να νοιώσει οικογένειά μας, δεσμός μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Photo: Mercedes

Ο Michael Schumacher σίγουρα δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που αγάπησε το κοινό της Formula 1 όσο αγωνιζόταν. Η παγκόσμια κοινότητα ορθώς σέβεται την επιθυμία της οικογένειας να μην διαδίδονται πληροφορίες για την κατάστασή του. Εδώ και 8 χρόνια, φίλοι και «εχθροί» από την αγωνιστική του καριέρα, αλλά και όλος ο κόσμος, εύχεται στον Γερμανό να μπορέσει να βγει νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. 

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles