spot_img

Montoya: «Ο Hamilton φέτος θα είναι διαφορετικός»

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Juan Pablo Montoya, εξήγησε τους λόγους που πιστεύει γιατί ο Lewis Hamilton θα εμφανίσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Mercedes-AMG είναι η ομάδα που θέλει όσο τίποτα να αλλάξει την τύχη της στη φετινή σεζόν της Formula 1. H ομάδα του Μπράκλεϊ είχε ένα -επιεικώς- μέτριο 2022, καθώς η W13 E-Performance αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων έναντι του ανταγωνισμού.

Το μόνο θετικό της γερμανικής ομάδας ήταν ο θρίαμβος στo Grand Prix Βραζιλίας, εκεί που ο Τζορτζ Ράσελ κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του, με τον Λιούις Χάμιλτον να τον ακολουθεί. O 24χρονος Βρετανός κέρδισε στη βαθμολογία τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Παρά την αισθητή βελτίωση στο δεύτερο μισό του 2022, η ανταγωνιστικότητα της Mercedes φέτος είναι άγνωστη, όμως ο στόχος της είναι να επιστρέψει στην κορυφή. Στην περίπτωση που είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ο πρώην οδηγός της Formula 1 με τις Williams και McLaren, Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, πιστεύει πως θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο γερμανικό «στρατόπεδο».

Ακούστε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #105 με την ανάλυση παρουσιάσεων των Haas, Red Bull, Williams και Alfa Romeo. Βρείτε το link εδώ.

Ο Κολομβιανός μίλησε στο motorsport.com για το πώς ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο καθορίζει την προσέγγιση των δύο οδηγών.

«Ο Hamilton θα κερδίσει τον Russell φέτος. Πέρυσι η εικόνα ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων προβλημάτων της Mercedes με το μονοθέσιο. Ο Λιούις είναι οδηγός που αν δει την ευκαιρία να λάμψει, θα την αρπάξει και με τα δύο χέρια. Όταν όμως είναι στην 5η θέση και δεν μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο, δεν θα τον δούμε να οδηγεί λες και η ζωή του εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θα πάρει. Θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει την πέμπτη θέση. Από την άλλη πλευρά του γκαράζ, ο George Russell πηγαίνει συνεχώς στο όριο και θέλει να αποδείξει την αξία του σε κάθε Grand Prix. Ωστόσο, αν η Mercedes έχει ξανά ένα μονοθέσιο-νικητή θα δούμε έναν πολύ διαφορετικό Hamilton».

Η νέα Mercedes W14 θα παρουσιαστεί στις 15 Φεβρουαρίου. Εφόσον οι Γερμανοί τηρήσουν τις παραδόσεις, τότε θα πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο shakedown με το μονοθέσιο του 2023.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπή Slipstream για το 2023. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles