spot_img

MotoGP, Αργεντινής Σπριντ: Ο Binder έκανε μαγικά από τη 15η θέση

Απίθανα πράγματα έγιναν στο δεύτερο Αγώνα Σπριντ του MotoGP στο 2023, με τον Brad Binder να κατακτά τη νίκη με εμφατικό τρόπο εκκινώντας σχεδόν τελευταίος. 

Ο Αγώνας Σπριντ του Grand Prix Αργεντινής, του τρίτου γύρου του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP ήταν γεμάτος θέαμα, ανατροπές και μάχες μέχρι τον τελευταίο γύρο του. Μεγάλος νικητής ήταν ο Brad Binder της ΚΤΜ, ο οποίος παρότι ξεκίνησε από πολύ πίσω, από τη 15η θέση, βρέθηκε ανάμεσα στους πρωτοπόρους στον πρώτο κιόλας γύρο και αφότου πέρασε στην κορυφή κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος. Εξαιρετικό αγώνα έκαναν οι δύο αναβάτες της ομάδας του Valentino Rossi, της VR46 Ducati,ανεβαίνοντας αμφότεροι στο βάθρο, με τον Marco Bezzechi στη 2η θέση και τον Luca Marini στην 3η. Στην 6η θέση ο Μπανάια και στην 9η ο Κουαρταραρό.

Μετά την περιπέτεια με τη βροχή στις κατατακτήριες, η πίστα παρέμεινε στεγνή για τον Αγώνα Σπριντ και οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση για τον αγώνα των 12 γύρων.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Franco Morbideli έκανε πολύ καλή εκκίνηση και διεκδίκησε την πρωτιά, την οποία τελικά κατάφερε να πάρει προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Εκείνος όμως που έκανε απίστευτη, εκπληκτική εκκίνηση ήταν ο Brad Binder, ο οποίος από τη 15η θέση βρέθηκε στη 2η, μόλις στο δεύτερο γύρο του αγώνα.

Με τον Marini να έχει ανέβει 3ος, οι αναβάτες της πρώτης σειράς της εκκίνησης βρέθηκαν λίγο πιο πίσω: ο Marquez 4ος, ο Μπανάια 5ος και ο Bezzechi έπεσε στην 6η θέση. Στον πρώτο γύρο ο Joan Mir με τη Honda είχε πτώση και εγκατέλειψε.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1. 

Ο τρομερός Binder ήταν άπιαστος με την ΚΤΜ και λίγο αργότερα πέρασε και τον Morbido για να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα, την ώρα που ο Ιταλός της Yamaha είχε να ανησυχεί για την απειλή του Marini. Όσο για τα άλλα «φαβορί», οι δύο Aprilia των Vinalesκαι Espargaro βρίσκονταν στις θέσεις 7 και 8 ενώ ο Quartararoδεν έκανε καμία πρόοδο και είχε μείνει 9ος, πίσω από τον Μαρτίν.

Μια επική μάχη διαδραματίστηκε για την 4η θέση του αγώνα, ανάμεσα σε τρεις αναβάτες της Ducati, από τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι Bagnaia, Bezzechiκαι Marquezάλλαξαν θέσεις μεταξύ τους αρκετές φορές. Πιο πίσω οι δύο Aprilia συνέχιζαν τη δική τους -εξίσου σκληρή- μάχη, με τους Vinales και Espargaro επίσης να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους σχεδόν σε κάθε γύρο. Η μάχη αυτή έληξε άδοξα για τον Aleix, που είχε πτώση και εγκατέλειψε.

Πλησιάζοντας προς το τέλος του αγώνα, ο Bezzechi  άρχισε να πλησιάζει στη μάχη της 2η θέσης και λίγο αφότου ο Marini πέρασε τον Morbidelli κατάφερε κι αυτός να περάσει. Ο ρυθμός του νεαρού Ιταλού της VR46 ήταν πολύ γρήγορος και ο Μπετζέκι πέρασε και τον Μαρίνι για να πάρει τη 2η θέση και να αρχίσει να κυνηγά τον Binder.

Ο Νοτιαφρικανός της ΚΤΜ είχε φτιάξει σε εκείνο το σημείο διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου και απέμεναν μόνο 2 γύροι για το τέλος του αγώνα. Ο Bezzechi όμως ήταν τόσο πιο γρήγορος που τον έφτασε και ο συναρπαστικός αυτός αγώνας ολοκληρώθηκε με μια μάχη για τη νίκη. Ο Bezzechi έκανε την επίθεσή του αλλά δεν κατάφερε να περάσει και έτσι ο Binderπήρε μια σπουδαία νίκη.

Οι Bez και Marini τερμάτισαν 2ος και 3ος αντίστοιχα και ο εξαιρετικός Franco Morbidelli πήρε την 4η θέση, μπροστά από τους Alex Marquez και Pecco Bagnaia. Ακολούθησαν οι Maverick Vinales, Jorge Martin και Fabio Quartararo, που πήρε την 9η θέση και 1 βαθμό.

Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ GP Αργεντινής

sprint

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles