spot_img

MotoGP, ΗΠΑ QP: O Vinales ισοπέδωσε το ρεκόρ πίστας και πήρε την pole

O Maverick Vinales ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του αγώνα του MotoGP στο Τέξας κάνοντας έναν απίστευτο χρόνο που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP ΗΠΑ για το MotoGP στο Circuit of the Americas ήταν η ευκαιρία του Μάβερικ Βινιάλες να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το παρατσούκλι «Top Gun». O Ισπανός αναβάτης της Aprilia σημείωσε έναν εξωπραγματικό χρόνο, σχεδόν 1 δευτερόλεπτο ταχύτερο από την περσινή pole, και εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση τόσο στον αποψινό Αγώνα Σπριντ όσο και στο αυριανό Grand Prix.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει τον εντυπωσιακό Πέδρο Ακόστα της GasGas Thech3, που ήταν δεύτερος, και τον Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati, που πήρε την 3η θέση.

Q1

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών στο Όστιν ξεκίνησε με πολύ καλό καιρό και με τη συμμετοχή αρκετών ονομάτων που δεν περιμέναμε να δούμε σε αυτήν την περίοδο. Τις δύο θέσεις που οδηγούσαν στο Q2 διεκδικούσαν αμφότεροι οι εργοστασιακοί αναβάτες της ΚΤΜ, oι Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ, όπως και ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati. Στην πίστα βρίσκονταν επίσης και οι δύο Yamaha του Φάμπιο Κουαρταραρό και του περσινού νικητή Άλεξ Ρινς.

Η προσπάθεια του Μπίντερ ξεκίνησε «με το αριστερό», καθώς είχε πτώση στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια. Ταχύτερος από τους 12 αναβάτες του Q1 σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια ήταν ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του, της Trackhouse Racing, και δεύτερος ο Άλεξ Μάρκεθ, λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Τελικά, οι δύο προνομιούχες θέσεις πήγαν στον Τζακ Μίλερ και στον Άλεξ Μάρκεθ, που στο τέλος κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ο Κοουαρταραρό είχε πτώση και έμεινε στην 6η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει από τη 16η θέση, μία πίσω από τον Ρινς, ενώ ο Μπίντερ έμεινε ακόμο πιο πίσω, στη 17η θέση.

Q2

Με το ρεκόρ πίστας να έχει συντριβεί την Παρασκευή από τον Χόρχε Μαρτίν, το δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες για την επική μάχη που αναμενόταν. Οι προσδοκίες αυτές δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα για τον Μαρτίν, ο οποίος είχε μια πτώση τον πρώτο γρήγορο γύρο του. Η Ducati του Ισπανού ωστόσο δεν είχε πάθει ζημιά και έτσι μπόρεσε να ξαναπροσπαθήσει. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, καθώς έπεσε για δεύτερη φορά λίγο πριν από το τέλος του γύρου κι ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για για έναν πολύ καλό χρόνο.

Όπως αναμενόταν, το χθεσινό ρεκόρ πίστας έσπασε αμέσως, και μάλιστα από δύο αναβάτες, που ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia και ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, που μετά τους πρώτους γύρους βρέθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με τους Μπαστιανίνι, Εσπαργκαρό και Μπανάια να ακολουθούν.

Όλα τα κρίνονταν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους αναβάτες να τα δίνουν όλα για την καλύτερη δυνατή θέση. Ο Μαρτίν θα έκανε τη δική του τελική προσπάθεια με τη δεύτερη μοτοσικλέτα του. Ο Βινιάλες ξεκίνησε με έναν τρομερό χρόνο, που ήταν ο πρώτος στην ιστορία της πίστας κάτω από το 2:01. Ο Ισπανός της Aprilia με αυτόν το χρόνο εξασφάλισε την pole position, καθώς κανείς από τους υπόλοιπους δεν κατάφερε να τον απειλήσει.

Ο τρομερός ρούκι Πέδρο Ακόστα της GasGas Tech3 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, αν και πάνω από 3 δέκατα πίσω από τον Βινιάλες, και ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν 3ος και συμπλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ακολούθησαν οι Μπανάια, Μπαστιανίνι, Μαρτίν, Εσπαργκαρό, που είχε και πτώση, Ντι Τζιαναντόνιο, Μορμπιντέλι, Μπετζέκι, Μίλερ και Άλεξ Μάρκεθ.

Ο Αγώνας Σπριντ θα ξεκινήσει απόψε στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP MotoGP ΗΠΑ

q2

q1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles