spot_img

MotoGP, ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο του MotoGP συνεχίζεται αυτό το τριήμερο, με το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς να αλλάζει παραστάσεις, καθώς ταξιδεύει στις ΗΠΑ και την πολιτεία του Τέξας.

Έπειτα από δύο ανατρεπτικά Grand Prix σε Πορτογαλία και Αργεντινή, το MotoGP ετοιμάζεται για τον τρίτο του αγώνα στο 2023. Επόμενος σταθμός για το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς είναι το Grand Prix ΗΠΑ στο Τέξας, το τριήμερο 14-16 Απριλίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Circuit of the Americas (COTA), μία από τις πιο εντυπωσιακές πίστες του πλανήτη. Η διαδρομή φιλοξενεί αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 2013, έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα και αποτελείται από 20 απαιτητικότατες στροφές, 11 αριστερές και 9 δεξιές. Η διάρκεια του Grand Prix της Κυριακής θα είναι 20 γύροι. Νικητής του αγώνα το 2022 ήταν ο Enea Bastianini, ο οποίος θα απουσιάσει από το φετινό event λόγω τραυματισμού. Τις περισσότερες νίκες στο COTA τις έχει ο Marc Marquez με 7, ο οποίος επίσης δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Έως τώρα το πρωτάθλημα έχει πάρει μια ιδιαίτερη τροπή. Ο Marco Bezzechi είναι αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς, ενώ ο πρωταθλητής, Pecco Bagnaia, είναι δεύτερος με 41 βαθμούς. Η νέα μορφή των τριημέρων με τους Αγώνες Σπριντ έχει ανακατέψει την τράπουλα, όμως οι αναβάτες της Ducati είναι αυτοί που κυριαρχούν, καθώς καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το Grand Prix ΗΠΑ θα μεταδοθεί ζωντανά από την CosmoteTV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του τρίτου αγωνιστικού τριημέρου της σεζόν του MotoGP στο gMotion by Gazzetta.

Πρόγραμμα Grand Prix ΗΠΑ σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 14 Απριλίου

18:45-19:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

23:00-00:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 15 Απριλίου

18:10-18:40 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:50-19:30 – Κατατακτήριες Δοκιμές

23:00 – Αγώνας Σπριντ

Κυριακή 16 Απριλίου

22:00 – Αγώνας

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles