spot_img

MotoGP, Ισπανία Σπριντ: Ο Martin κέρδισε στο χάος της Χερέθ

Ο Jorge Martin ήταν αυτός που επιβίωσε και κατάφερε να κερδίσει τον Αγώνα Σπριντ του MotoGP στην Ισπανία, σε έναν αγώνα που είχαν πτώση 15 αναβάτες.

Ο Αγώνας Σπριντ διάρκειας 12 γύρων στην πίστα της Χερέθ για το Grand Prix Ισπανίας του MotoGP προσέφερε θέαμα, ανατροπές και έντονο δράμα. Νικητής αναδείχθηκε ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing, o oποίος έμεινε όρθιος, είχε καλό ρυθμό και αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του στη βαθμολογία. Δεύτερος τερμάτισε ο εκπληκτικός Πέδρο Ακόστα της GasGas KTM, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί μία ακόμη θαυμάσια εμφάνιση έχοντας μάλιστα εκκινήσει 10ος.

Τρίτος τερμάτισε ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha από το πουθενά. Ο Γάλλος εκκίνησε από την 23η θέση της κατάταξης και κέρδισε τη μία θέση μετά την άλλη για να πάρει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα. Για να το πράξει, έπρεπε να αμυνθεί σκληρά από τον εντυπωσιακό Ντάνι Πεδρόσα που τερμάτισε 4ος.

Ο poleman, Μαρκ Μάρκεθ, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε νίκη το φοβερό αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Ισπανός είχε πτώση στον 7ο γύρο ενώ ήταν στην 1η θέση, όμως κατάφερε να τερματίσει 7ος και να πάρει τρεις βαθμούς. Ο πολυπρωταθλητής ήταν ένας εκ των 15 αναβατών που είχαν πτώση στο χαοτικό αυτό αγώνα.

Ο Αγώνας Σπριντ

Στην εκκίνηση, ο Μπραντ Μπίντερ είχε το καλύτερο πέταγμα και έστριψε στην 1η θέση με τον Χόρχε Μαρτίν να είναι 2ος ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ από πρώτος έπεσε τρίτος. Πιο πίσω ο Κουαρταραρό είχε μία εκπληκτική εκκίνηση κερδίζοντας 10 θέσεις ενώ πτώσεις είχαν οι Τζακ Μίλερ και Αλέιξ Εσπασγκαρό.

Ο Μαρτίν ήταν ανυπόμονος και πέρασε γρήγορα τον Μπίντερ και ανέβηκε στην 1η θέση πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Στο δεύτερο γύρο ο Μ. Μάρκεθ επιτέθηκε με τη σειρά του στον Μπίντερ και τον προσπέρασε.

Ο Νοτιοαφρικανός της KTM δεν τα παράτησε και προσπάθησε να ανακτήσει τη 2η θέση από τον Μάρκεθ. Όμως είχε κακή έξοδο από την τελευταία στροφή και έχασε θέση και από τη δεύτερη Gresini Ducati του Άλεξ Μάρκεθ.

Στην πρώτη στροφή όμως του τρίτου γύρου είχαμε σύγκρουση στη στροφή 1. Ο Μπεζέκι προσπάθησε να περάσει τους Μπανάια και Μπίντερ στα φρένα. Ο Ιταλός στην έξοδο ήταν από την εξωτερική, ο Μπίντερ στην εσωτερική και ο Μπανάια ανάμεσά τους. Οι Μπεζέκι και Μπίντερ έκλεισαν τις γραμμές τους και είχαν επαφή με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ο οποίος είχε πτώση κι εγκατέλειψε.

Οι μονομαχίες μεταξύ των αναβατών έδωσαν την ευκαιρία στον Μαρτίν να ανοίξει τη διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον Μαρκ Μάρκεθ που τον ακολουθούσε στον 5ο γύρο. Ο πολυπρωταθλητής της Gresini ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και μέχρι τον 7ο γύρο είχε μειώσει τη διαφορά στα έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Ισπανός της Pramac Racing δεν είχε ρυθμό και στη στροφή 7 ο Μάρκεθ επιτέθηκε και πήρε την πρωτοπορία στο Σπριντ της Χερέθ. Μάλιστα, ξεκίνησε να αυξάνει τη διαφορά αμέσως ενώ πιο πίσω ο Α. Μάρκεθ ένιωθε την πίεση των Μπίντερ, Μπαστιανίνι και Ακόστα.

Στον 9ο γύρο είδαμε απίστευτα γεγονότα. Στη στροφή 5 οι Άλεξ Μάρκεθ, Μπραντ Μπίντερ και Ενέα Μπαστιανίνι είχαν πτώση δίχως να δίνουν μάχη μεταξύ τους. Λίγες στροφές μετά πτώση είχε και ο Μαρκ Μάρκεθ από την 1η θέση. Ο αναβάτης της Gresini κατάφερε ωστόσο να επιστρέψει στην πίστα. Ένα γύρο μετά, ξανά στη στροφή 5, πτώση είχε ο Μάβερικ Βινιάλες ο οποίος είχε ανέβει στην 3η θέση!

Με δύο γύρους για το τέλος ο Μαρτίν ήταν στην 1η θέση με τον Πέδρο Ακόστα στη 2η θέση και τρίτος ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό ο οποίος είχε εκκινήσει από την 23η θέση.

Ο Μαρτίν μπήκε στον τελευταίο γύρο και επιβίωσε για να πάρει μία μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη μπροστά από τον Πέδρο Ακόστα της GasGas KTM. Τρίτος τερμάτισε ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος άντεξε στην πίεση του εντυπωσιακού Ντάνι Πεδρόσα.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Pramax, ενώ στην 6η θέση ήταν ο Ραούλ Φερνάντεθ. Ο Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση και να μαζέψει μερικούς βαθμούς, έπειτα από μία απογοητευτική εμφάνιση. Τη βαθμολογούμενη 9άδα συμπλήρωσαν οι Αογούστο Φερνάντεθ με GasGas KTM και Μιγκέλ Ολιβέιρα της Trackhouse Racing.

To Grand Prix της Κυριακής είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ, MotoGP Ισπανία

Σπριντ Χερεθ

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles