spot_img

MotoGP, Ιταλία: Σημαντική νίκη για Bagnaia και Ducati

Ο Francesco Bagnaia ανέκαμψε μετά την κακή του εκκίνηση στο GP Ιταλίας και κατέκτησε τη νίκη, πλησιάζοντας την κορυφή του Πρωταθλήματος. Το podium συμπλήρωσαν οι Fabio Quartararo και Aleix Espargaro.

Το GP Ιταλίας είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τη Ducati, με το ιταλικό εργοστάσιο να έχει δική της μοτοσυκλέτα και δύο Ιταλούς αναβάτες στην πρωτοπορία σε όλους τους γύρους. Νικητής ήταν ο Francesco Bagnaia, ο οποίος έχασε θέσεις στην εκκίνηση και στο τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν στην 8η θέση. Ωστόσο, ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati ανέκαμψε σύντομα και στον 9ο από τους 23 γύρους του GP Ιταλίας βρισκόταν ήδη στην κορυφή, την οποία και διατήρησε ως το τέλος. Στη 2η θέση ήταν ο Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo με Yamaha, ενώ το podium συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro με Aprilla.

Την ανωτερότητα της Ducati επιβεβαίωσαν οι αναβάτες των δορυφορικών ομάδων Johann Zarco, Marco Bezzecchi και Luca Marini, τερματίζοντας στις θέσεις 4, 5 και 6 αντίστοιχα. Ο Brad Binder (7η θέση) με ΚΤΜ και ο Takaaki Nakagami (8η θέση) ήταν οι ταχύτεροι με τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες. Στην πρώτη δεκάδα, επίσης, βρέθηκαν οι Miguel Oliveira με ΚΤΜ και Marc Marquez με Honda.

Ο κάτοχος της pole position Fabio Di Giannantonio (Ducati) τερμάτισε μόλις στην 11η θέση, με τον Maverick Vinales με Aprilla να έπεται στη 12η θέση. Ακολούθησαν οι Ισπανοί Jorge Martin με Ducati στη 13η και Alex Marquez με Honda στη 14η θέση. Τελευταίος αναβάτης που βαθμολογήθηκε ήταν ο Jack Miller με Ducati, που είχε εκ διαμέτρου αντίθετη απόδοση από τον teammate του στην κορυφή.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Darryn Binder και Franco Morbidelli με Yamaha, ο Michele Pirro (Ducati), ο Remy Gardner (KTM), ο Andrea Dovizioso (Yamaha), ο Raul Fernandez (KTM) και ο Lorenzo Savadori (Aprilla). Οι αναβάτες που εγκατέλειψαν στο GP Ιταλίας ήταν ο Enea Bastianini με Ducati, οι δύο Suzuki των Joan Mir και Alex Rins, καθώς και ο Pol Espargaro με Honda.

Πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα παραμένει ο Fabio Quartararo (Yamaha) με 122 πόντους, με τους Aleix Espargaro (Aprilla) Και Francesco Bagnaia (Ducati) να ακολουθούν με 114 και 106 πόντους αντίστοιχα. Επόμενος αγώνας στην κατηγορία του MotoGP είναι το GP Καταλονίας το τριήμερο 3-5 Ιουνίου.

Αποτελέσματα GP Ιταλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles