spot_img

Walker: «Γιατί ο Hamilton είναι καλύτερος από Senna και Schumacher»

Ο θρυλικός σχολιαστής της Formula 1, Murray Walker υποστηρίζει πως ο Lewis Hamilton είναι καλύτερος τόσο από τον αείμνηστο Ayrton Senna όσο κι από τον Michael Schumacher, χάρις στην ευγενή του άμιλλα και την πολύ καθαρή πλέον οδήγησή του.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes φαίνεται πως είναι καθ’ οδόν να καταρρίψει τα μυθικά ρεκόρ του “κόκκινου βαρόνου”, καθώς σημείωσε την 87η νίκη του στο πρόσφατο Βρετανικό Grand Prix, ενώ η βαθμολογική διαφορά του από τους υπόλοιπους έχει θέσει γερά θεμέλια για κατάκτηση του έβδομου τίτλου του.

Η αμφιλεγόμενη συζήτηση για τον καλύτερο οδηγό στα χρονικά της Formula 1 έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο, με την απειλή των ρεκόρ του Schumi από τον Hamilton να έχει οδηγήσει σε συγκρίσεις μεταξύ οδηγών από πολλές διαφορετικές εποχές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Ferrari θα διεκδικήσει Πρωτάθλημα το 2022

Πριν λίγο καιρό ο πρώην σχολιαστής της βρετανικής τηλεόρασης για τη Formula 1, Murray Walker, δήλωσε εύλογα πως ο καθορισμός του καλύτερου οδηγού όλων των εποχών είναι κυρίως υποκειμενικός, εξαιτίας των πολύ διαφορετικών συνθηκών που επηρέασαν κατά καιρούς τον κόσμο των αγώνων Grand Prix. Παρόλ’ αυτά, ο 96χρονος διευκρίνισε πως η ευγενής άμιλλα του Hamilton τον κάνει να ξεχωρίζει από θρύλους του σπορ όπως ο Senna, ο Schumacher και ο Fangio.

Ο Fangio πέρασε από πολλές δύσκολες δοκιμασίες, όπως κι ο Jim Clark, ο Sir Jackie Stewart – θα μπορούσα να πω και πολλούς άλλους – αλλά το ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος πραγματικά δεν το γνωρίζω. Συνήθιζα να λέω για τον Fangio, τώρα νομίζω πως ο Lewis υπερτερεί, για πολύ λίγο. Αλλά αν το δούμε κι από πλευράς στατιστικών, έχει ήδη πολλές περισσότερες pole positions από τον Schumacher. Κι αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό όπως το να τραυματιστεί, να αφήσει τη Mercedes ή να αποχωρήσει η ίδια η Mercedes, έχει τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια μπροστά του στη Formula 1. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, υπάρχουν τρία πρωταθλήματα που μπορεί εν δυνάμει να κατακτήσει κι επομένως, στατιστικά τουλάχιστον, θα γίνει σίγουρα ο καλύτερος.

Αλλά πιστεύω επίσης – κι αυτό πράγματι είναι μεγάλη κουβέντα – ότι είναι καλύτερος από τον Schumacher ή τον Senna καθώς και οι δυο τους, σε διάφορες περιόδους της καριέρας τους, επιστράτευσαν αρκετά αμφιλεγόμενες οδηγικές τακτικές απέναντι στους αντιπάλους τους. Για παράδειγμα, ο Schumacher συγκρούστηκε με τον Villeneuve στη Jerez το 1997 και σταμάτησε εσκεμμένα στο Monaco για να μην πάρει την pole position ο Alonso, ενώ ο Senna είχε εκείνη την περιβόητη ιστορία με τον Prost στην Ιαπωνία το 1990. Ο Lewis Hamilton από την άλλη ποτέ δεν είχε σχέση με τέτοιες ακραιότητες, η οδήγησή του πάντα ήταν πολύ καθαρή δεδομένων των περιστάσεων. Είναι εξαιρετικά καλός, εξωπραγματικά ταλαντούχος και δεν νομίζω να έχουμε ξαναδεί κάποιον σαν αυτόν στο παρελθόν.

Ο Walker δεν ήταν ο πρώτος που εξύμνησε τον Hamilton για την καθαρή του οδήγηση σε σύγκριση με άλλους θρύλους του σπορ. Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes James Allison του έδωσε εύσημα για την “αψεγάδιαστα” δίκαιη οδήγηση του στην πίστα. Επίσης ο πρώην teammate, Nico Rosberg, είπε πως ο Βρετανός ήταν εξαιρετικός. μάχεται σκληρά στην πίστα, χωρίς ωστόσο να φτάσει στα άκρα με την οδήγησή του.

Η νίκη του Lewis Hamilton στο Βρετανικό Grand Prix ήταν μια από τις πιο δραματικές στην καριέρα του. Πέρασε την γραμμή του τερματισμού με 3 τροχούς ύστερα από μια αστοχία στο εμπρός αριστερό ελαστικό του στον τελευταίο γύρο. Ο Walker μάλιστα ερωτήθηκε πώς θα σχολίαζε αυτούς τους δραματικούς τελευταίους γύρους του αγώνα· η απάντησή του είναι απολαυστική και μας προκαλεί να τον φανταστούμε:

Ω Θεέ μου, θα τα είχα χάσει, θα έφτανα μέχρι το ταβάνι του στούντιο από τον ενθουσιασμό, σίγουρα! Επειδή, αν το σκεφτείτε, θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς τερματισμούς στην ιστορία. O Lewis δείχνει να οδεύει άνετος προς τη νίκη και ξαφνικά, μέσα σε μια στιγμή, δείχνει πως πάει να τα χάσει όλα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και των τελευταίων εξελίξεων από τον κόσμο της Formula 1 στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles