spot_img

Πώς μπορεί να ακυρωθεί το GP Ισπανίας;

Η πανδημία του Covid-19 έχει αναδιοργανώσει σημαντικά την αγωνιστική δράση του 2020 κι απειλεί να επηρεάσει και το GP Ισπανίας.

Το GP Ισπανίας είναι προγραμματισμένο για τις 14-16 Αυγούστου στην πίστα του Montmelo στη Καταλονία, όμως η έξαρση του Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες θέτει τον αγώνα σε κίνδυνο. Ο αγώνας αποτελεί μέρος του δεύτερου triple-header της σεζόν και ακολουθεί τον δεύτερο σερί αγώνα στο Silverstone, όπου θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεγαλώνουν συνεχώς και ξεπερνάνε τα 5.000 ημερησίως. Συνολικά, η Βαρκελώνη έχει 76.332 κρούσματα και 5.682 θανάτους συνολικά. Τα νούμερα αυτά είναι πολύ μεγάλα και η αύξηση των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση δημιουργεί όλο και περισσότερα ερωτηματικά για την διεξαγωγή του έκτου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

Από τη μεριά του, το σπορ δεν πρόκειται να ακυρώσει τον αγώνα ούτε πρόκειται να προσπαθήσει να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός αν δεν έχει άλλη επιλογή. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε μια επανάληψη της Αυστραλίας με διαφορετικά συμβάντα αλλά μπορεί και όχι. Επιπλέον, η F1 έχει αποδείξει πως μπορεί να διεξάγει αγώνα μέσα στη δική της «φούσκα» και τα πρωτόκολλα υγείας που έχει θέσει σε ισχύ. Από τη μεριά της, η διοργάνωση και η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να γίνει κανονικά ο αγώνας και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μια κατάσταση αρνητικής διαφήμισης όπου θα ακυρωθεί ο αγώνας τελευταία στιγμή. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και αφορμή να καταρρεύσουν οι σχέσεις του διοργανωτή με την F1 αν όλα πάνε στραβά. Οπότε από τους δύο παραπάνω παράγοντες δύσκολα θα γίνει κίνηση ακύρωσης του αγώνα.

Ο μόνος τρόπος να μην διεξαχθεί το GP Ισπανίας είναι να κλείσει τα σύνορα η Γαλλία. Οι ομάδες μεταφέρουν όλο τον εξοπλισμό τους με φορτηγά, τα οποία κάνουν το γύρο της Ευρώπης και σε back-to-back αγώνες, αποχωρούν από τη μία πίστα την Κυριακή το βράδυ, ώστε να κάνουν το ταξίδι μέχρι τον επόμενο προορισμό.

Η λύση του να μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός με αεροπλάνο αποκλείεται, διότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος και ο διαθέσιμος αριθμός αεροσκαφών όπου θα πραγματοποιήσουν. Επιπλέον, υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν όλα τα φορτηγά με πλοίο, όμως η μόνη διαθέσιμη γραμμή κάνει 24 ώρες για να φτάσει στο πιο κοντινό λιμάνι και το πρώτο δρομολόγιο είναι την Τρίτη. Αυτό σημαίνει πως το νωρίτερο θα φτάσουν Τετάρτη βράδυ στην πίστα, χάνοντας τουλάχιστον δύο ημέρες προετοιμασίας, κάτι το οποίο είναι απαγορευτικό για το σπορ.

Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη διεξαγωγή του GP Ισπανίας και το νέο κύμα του Covid-19 δεν θα το επηρεάσει.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και όλων των τελευταίων εξελίξεων από τον κόσμο της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles