spot_img

Ο Hamilton παραδέχεται προβλήματα με την W13

Ο Lewis Hamilton ήταν αρκετά ευχαριστημένος από τις δοκιμές της Βαρκελώνης με τη W13. Γνωρίζει, όμως, πως η Mercedes πρέπει να λύσει τα όσα ζητήματα προέκυψαν από το πρώτο τεστ. 

Το πρώτο τριήμερο δοκιμών δεν ξεκίνησε ιδανικά για τη Mercedes. Ειδικότερα στην περίπτωση του Lewis Hamilton, οι γύροι που συμπλήρωσε τις δύο πρώτες ημέρες κάθε άλλο παρά αρκετοί ήταν. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε την πρώτη μέρα στην πίστα για 50 γύρους, ενώ στο πρωινό σκέλος της Πέμπτης (δεύτερη μέρα) έκανε μόλις 40. Ουσιαστικά, μόνο την τρίτη και τελευταία ημέρα συμπλήρωσε απόσταση που ισούται τουλάχιστον μ’ έναν αγώνα, για την ακρίβεια οδήγησε για 94 γύρους.

Διαβάστε επίσης: Lotus 102C Isuzu – Ένας Σαμουράι στο περιθώριο

Η Παρασκευή έμελλε να είναι η πιο παραγωγική ημέρα για τον Lewis Hamilton. Εκτός από το μεγάλο πλήθος γύρων, σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου με την πιο μαλακή γόμα ελαστικών, τη C5. Ωστόσο, ο Βρετανός ήταν αρκετά «προσγειωμένος» στις δηλώσεις που έκανε και παραδέχτηκε πως η Mercedes έχει αρκετά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει μετά το τριήμερο στην πίστα της Βαρκελώνης:

Ήταν ενδιαφέρουσες οι τελευταίες ημέρες. Δεν ήταν οι ευκολότερες δοκιμές και δεν κύλησαν απολύτως φυσιολογικά, έχουμε ακόμα κάποια εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους γύρους, όμως είμαι χαρούμενος με όσους έτρεξα σήμερα. Συμπλήρωσα περίπου 100 γύρους σήμερα, κάτι το οποίο για μισή μέρα δοκιμών δεν είναι και τόσο άσχημο. Το μονοθέσιο είναι πολύ διαφορετικό στην οδήγηση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όπως και τα ελαστικά. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέσω του προγράμματος που έχουμε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Ο Lewis Hamilton, για μία ακόμα φορά, συνεχάρη την ομάδα του για τη συνολική προσπάθειά της τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, δεν έκανε ακόμα κάποια εκτίμηση για τη δυναμική της Mercedes το 2022.

Όλη η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά αυτή την εβδομάδα. Οι άντρες και οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω στο εργοστάσιο έχουν δουλέψει πολύ σκληρά. Έχουμε να επεξεργαστούμε πάρα πολλά δεδομένα από αυτές τις 3 ημέρες, απλά θα κάνουμε τη δουλειά μας προσεκτικά. Ήταν καλό που είχαμε μία αίσθηση απ’ όλες τις διαφορετικές γόμες ελαστικών, όμως ποτέ δε ξέρεις που βρίσκεσαι συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες στις πρώτες ημέρες σου στην πίστα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων την Παρασκευή, τόσο με τον George Russell στο πρωινό σκέλος, όσο και με τον Lewis Hamilton το απόγευμα. Ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που έκαναν χρόνους με τη C5 γόμα ελαστικών, οπότε δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ούτως ή άλλως, μεσολαβεί και το δεύτερο τεστ δοκιμών πριν τον εναρκτήριο αγώνα στις 20 Μαρτίου, με τα δύο γεγονότα να λαμβάνουν χώρα στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.  

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles