spot_img

Ο Hamilton στηρίζει τον Norris στη μάχη του τίτλου

Ο Lewis Hamilton ρωτήθηκε σχετικά με το αν μπορεί ο Lando Norris να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα οδηγών από τον Max Verstappen.

Έπειτα από 16 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ο Max Verstappen απολαμβάνει μια διαφορά της τάξης των 62βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Lando Norris. Παρά το «μαξιλαράκι» που έχει χτίσει ο Ολλανδός, η κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της καριέρας του δεν είναι δεδομένη, λόγω της δυναμικής της McLaren MCL38.

To μονοθέσιο της ομάδας του Ουόκινγκ δείχνει στην παρούσα φάση του πρωταθλήματος να είναι το ταχύτερο του grid, ενώ η Red Bull RB20 έχει χάσει απόδοση. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα στον κόσμο της Formula 1 σχετικά με το αν μπορεί η McLaren να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Ένας οδηγός που ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι η κατάκτηση τίτλων είναι ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός στο περιθώριο του Grand Prix Ιταλίας, ρωτήθηκε για τις πιθανότητες του Norris να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο 2024:

«Υπάρχουν αρκετοί ακόμα βαθμοί στο τραπέζι και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι απίθανο να πάρει το πρωτάθλημα ο Lando. Ο Max νομίζω πως χρειάζεται μόνο να τερματίσει δεύτερος σε όλους τους αγώνες και αν ο Lando κερδίσει όλους τους αγώνες που απομένουν πάλι δεν θα είναι αρκετό για να πάρει τον τίτλο. Οπότε πιστεύω πως αυτό που χρειάζεται ο Lando είναι και η τύχη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Πέρα από τη μάχη στους οδηγούς, ο 39χρονος κοιτάει με μεγάλο ενδιαφέρον και τη μάχη στους κατασκευαστές:

«Αυτό που είναι πολύ συναρπαστικό είναι πως η McLaren μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είναι, πολύ, πολύ συναρπαστικό διότι ήμουν στην ομάδα αυτή όταν κερδίσαμε το τελευταίο πρωτάθλημα. Εν τέλει όμως μας το πήραν, όμως το κατακτήσαμε από πλευράς απόδοσης κι έκτοτε δεν το έχει ξανακερδίσει η McLaren. Πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραίο, όχι μόνο για τη McLaren αλλά και για το σπορ. Ελπίζω η μάχη τους να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Το πρωτάθλημα που… πήραν από τη McLaren και στο οποίο αναφέρεται ο Χάμιλτον είναι του 2007. Εκείνη τη σεζόν η βρετανική ομάδα είχε μηδενιστεί από το πρωτάθλημα κατασκευαστών λόγω του σκανδάλου «Spygate». Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, θα είχε τερματίσει μπροστά από τη Ferrari στη βαθμολογία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles