spot_img

Ο Herbert προτείνει στη Ferrari να πάρει τον Hamilton

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Johnny Herbert, θεωρεί πως η Scuderia Ferrari θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την περίπτωση απόκτησης του Lewis Hamilton ενόψει του Πρωταθλήματος του 2024.

Το 2023 στη Formula 1 δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton. Ο Βρετανός, μετά το GP Σαουδικής Αραβίας στα τέλη του 2021, αγνοεί νίκη και pole position, πράγμα ασυνήθιστο για την καριέρα του. Παρόλο που δε διαθέτει μονοθέσιο ανταγωνιστικό για Πρωτάθλημα, φαίνεται να μη χάνει το κίνητρο για να κατακτήσει ένα ακόμα Τίτλο στη Formula 1. Αυτό είναι κάτι που πιστεύει ο πρώην οδηγός της Formula 1, Johnny Herbert, μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα ice36.co.uk:

«Ως πρώην οδηγός αγώνων, δε βλέπω λόγο να μην έχει (ο Hamilton) το κίνητρο, ειδικά εφόσον πρόκειται για τον 8ο Τίτλο. Ακόμα είναι αρκετά καλός, γνωρίζω τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο. Ο George Russell κάνει φανταστική δουλειά, όμως ο Lewis εξακολουθεί να διαθέτει αυτό που χρειάζεται για να κερδίζει αγώνες. Δεν αισθάνεται άνετα με το μονοθέσιο, όμως αυτά συμβαίνουν, κάθε οδηγός που γνωρίζω έχει παρόμοιες στιγμές και παραπονιέται. Είναι άδικο να κριτικάρεται για αυτό ο Lewis, το κίνητρο για το 8ο Πρωτάθλημα συνεχίζει να υπάρχει».

Ο Herbert παρότρυνε, στη συνέχεια, τη Ferrari να προσπαθήσει να «δελεάσει» το Lewis Hamilton, ώστε να επιστρέψουν μαζί στις επιτυχίες στη Formula 1.

«Το 8ο Πρωτάθλημα χρειάζεται να έχει τα σωστά συστατικά, όπως τότε που μετακινήθηκε από τη McLaren στη Mercedes. Αρκετά άτομα, ανάμεσά τους κι εγώ, νομίζαμε πως ήταν τρελός που ακολούθησε αυτή την επιλογή. Η Mercedes τότε ήταν στο πουθενά, όμως αυτό που του παρουσίασαν ο Niki Lauda και ο Ross Brawn τον ενθουσίασε, για αυτό πήγε. Η Ferrari πρέπει να ακολουθήσει παρόμοια μέθοδο για να τον πείσει. Ο Lewis δεν έχει υπογράψει την ανανέωσή του (με τη Mercedes), επομένως έχει τη δυνατότητα, αν έχει ακόμα κίνητρο, να ψάξει αλλού, γιατί να μην το κάνει; Η επιλογή του πρέπει να είναι η Ferrari, δε θα πάει στη Red Bull, ούτε στην Aston Martin. Γνωρίζω πως η Ferrari δεν έχει πετύχει αυτά που περιμένουμε όλοι να καταφέρει, όμως σίγουρα έχει τις προϋποθέσεις για να το κάνει».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream 113, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

Μεταξύ άλλων, ο Herbert εκτίμησε τον οδηγό που πιθανότατα θα αντικαταστήσει ο Hamilton στο ενδεχόμενο να οδηγήσει στη Ferrari.

«Εάν αυτό συμβεί, αυτός που θα χάσει θα είναι ο Carlos Sainz, καθώς ο Charles Leclerc ήδη είναι «ακούνητος». Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, μαζί με το Sainz θα έκαναν ένα πολύ ωραίο δίδυμο οδηγών. Ένας νεαρός οδηγός κι ένας έμπειρος να παλεύουν μαζί στη Ferrari. Με όλες τις ικανότητες που έχει ο Lewis, μπορεί να «τραβήξει» τους σωστούς ανθρώπους και να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα μονοθέσιο και να ανταγωνιστούν τη Red Bull όπως είναι αυτή τη στιγμή».

Μετά τη διεξαγωγή 5 αγώνων στη σεζόν του 2023 στη Formula 1, ο Lewis Hamilton είναι 4ος στο Πρωτάθλημα οδηγών με 56 πόντους.

Δείτε το Grand Prix ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles