spot_img

O Horner χαρακτηρίζει ως απίθανη τη συμφωνία μεταξύ ομάδων

Το πολιτικό παρασκήνιο στον κόσμο της F1 καλά κρατεί, με τις συζητήσεις για τη νέα Συνθήκη Ομονοίας να δημιουργεί και πάλι εντάσεις.

Το 2018 αποτελεί μια καθοριστική χρονιά εκτός πίστας, καθώς οι ομάδες μαζί με την FiA και την Liberty Media πρέπει να αποφασίσουν τους κανονισμούς που θα εφαρμόσει το σπορ από το 2021. Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν ολική αλλαγή στην εμφάνιση των μονοθεσίων, ενώ θα έχουμε και μια νέα γενιά κινητήριων μονάδων.

Επιπλέον, στο τραπέζι θα πέσει και η νέα συνθήκη Ομονοίας, με τις ομάδες να “σφάζονται” για το ποια θα εξασφαλίσει το καλύτερο deal. Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, χαρακτήρισε ως «αδύνατη» τη συμφωνία των ομάδων ως προς αυτό το θέμα και κάλεσε την FiA και την Liberty να πάρουν το πάνω χέρι.

Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ απλό. Το να προσπαθείς να καταφέρεις μια ομοφωνία μεταξύ των ομάδων που έχουν ποικίλους στόχους, είναι πρακτικά αδύνατο. Είναι στο χέρι της Liberty Media και της FiA. Πρέπει να έρθουν με ένα σετ κανονισμών, ένα δημοσιονομικό πλαίσιο και ποια θα είναι η διανομή των εσόδων που θέλουν να έχουν. Βάλτε το σετ αυτό στο τραπέζι και μετά θα είναι στο χέρι των ομάδων εάν θα το υπογράψουν ή όχι. Η Liberty μαζί με την FiA πρέπει να μπουν σε μια κοινή σελίδα και πουν ποια είναι η F1 την οποία θέλουν να δημιουργήσουν.

Ανά τα χρόνια, ανάμεσα στις ομάδες και τον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, υπήρχε πάντα κόντρα όσον αναφορά τη Συνθήκη Ομονοίας, όπου οι διαπραγματεύσεις συχνά ξεφεύγουν από το προκαθορισμένο. Οι αλλαγές που έχουν πέσει στο τραπέζι, έχουν βάλει σε σκέψεις πολλές ομάδες για το μέλλον του σπορ, με την Ferrari να απειλεί για ακόμα μια φορά πως θα αποχωρήσει από το σπορ. Σύμφωνα με τον Horner, η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάλι.

Συμβαίνει κάθε 5 με 6 χρόνια, κάθε φορά που η Συνθήκη Ομονοίας πρέπει να ανανεωθεί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Φυσικά και θα υπάρξουν παράγοντες οι οποίοι θα πάρουν θέση. Και τα ΜΜΕ θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles